Laver overskud for millioner

Salget af feriehuse indbringer Parken Sport & Entertainment mere end 100 millioner kroner i overskud

Parken lagde i 2021 græs til blandt andet sommerens EM-slutrunde i fodbold og en kæmpekoncert af bandet Minds of 99.
Parken lagde i 2021 græs til blandt andet sommerens EM-slutrunde i fodbold og en kæmpekoncert af bandet Minds of 99.
Udgivet Opdateret

På trods af et år påvirket af corona, der har medført restriktioner og nedlukninger, er selskabet bag FC København, Parken Sport & Entertainment, kommet ud af 2021 med et overskud på 67,2 millioner kroner.

Det fremgår af selskabets årsrapport, der er offentliggjort torsdag eftermiddag.

Fra feriehuse

Overskuddet kommer på baggrund af en omsætning på 1183,1 million kroner, hvilket var i overensstemmelse med forventningerne.

Af det samlede resultat kan 106,3 millioner kroner tilskrives fortjeneste på salg af feriehuse, der hører under selskabets Lalandia-segment.

Ikke nævnt

Det opvejede dermed forretningen i segmentet FC København & Stadion, som leverede et underskud på 47,9 millioner kroner. Det til trods for, at hovedstadsklubben i august solgte Mohamed Daramy for omkring 90 millioner kroner.

Salget af den 19-årige offensivspiller er dog ikke nævnt i selskabets beretninger i regnskabet.

Koncernens samlede resultat før skat landede på 105,9 millioner kroner, hvilket overgik forventningerne for året. Der var ventet et resultat mellem 75-100 millioner kroner.

Forventer kvalifikation

For 2022 forventer koncernen en omsætning på 900-950 millioner kroner og et resultat før skat på 55 til 80 millioner kroner.

I forventningerne har selskabet ikke indregnet eventuelle frasalg af dele af koncernens ejendomsportefølje. 

Forventningerne er desuden baseret på FC Københavns kvalifikation til og deltagelse i gruppespil i Europa League.

PARKEN

Parken (tidligere Københavns Idrætspark eller blot Idrætsparken) er Danmarks største fodboldstadion beliggende på Per Henrik Lings Allé 2 på Østerbro i København. Parken fungerer både som Danmarks nationalstadion for det danske A-landshold i fodbold og hjemmebane for fodboldklubben F.C. København. Som følge af en sponsoraftale med TeliaSonera havde stadionet navnet Telia Parken fra juli 2014 til 31. august 2020.

Parken ejes af det børsnoterede PARKEN Sport & Entertainment A/S, der står for at udleje Parken til både fodboldkampe og arrangementer inden for underholdningsbranchen herunder koncerter.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS