Ledige ansættes som bryllupsvidner

To kvinder er ansat i fleksjob i Sønderborg Kommune, hvor de er vidner ved vielser af udenlandske par.

To kvinder er ansat som bryllupsvidner i Sønderborg Kommune. Foto: Myron Standret/colourbox/Free
Udgivet Opdateret

Når udenlandske par bliver gift i Sønderborg, er der ingen grund til, at de medbringer vidner. Kommunen har nemlig ansat to ledige til at overvære den slags begivenheder.

Det skriver DR Syd.

Bryllupsvidnerne er ansat i fleksjob. Og det kreative tiltag er til gavn for både kommunen og vidnerne, fortæller chef for borgerservice i Sønderborg Susanne Krogh.

– Vi sparer ressourcer, fordi vi ikke skal sende to ansatte i borgerservice afsted som vidner, hver gang udenlandske par skal giftes. Samtidig har vi fået to nye kolleger, som trives godt i jobbet og udfører en vigtig opgave, siger Susanne Krogh til DR Syd.

En del udenlandske par bliver viet i Sønderborg Kommunen. De har ikke altid selv vidner med, og ifølge loven skal kommunen i sådanne tilfælde sørge for bryllupsvidner.

Den ene af de to ansatte bryllupsvidner er Lisbeth Duun Jensen.

Hun har været i forskellige praktiktilbud for at komme tilbage til arbejdsmarkedet, men det er ikke lykkedes. Det alternative fleksjob har haft stor betydning for hende.

– Før i tiden var jeg flov over at være ledig, og det påvirkede mig meget, at jeg ikke havde et arbejde, siger Lisbeth Duun Jensen til DR Syd.

– Nu føler jeg en anden frihed og har fået meget mere energi, fordi jeg har fået det her job. Jeg føler mig mere værd som menneske, siger hun.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS