Lene Espersen forlader dansk politik

Lene Espersen. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO
Udgivet Opdateret

Efter mere end 20 år i Folketinget forlader de Konservatives politiske ordfører og tidligere formand Lene Espersen (K) dansk politik for at blive administrerende direktør for brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder.

»Jeg har fået tilbudt et drømmejob, som jeg ikke kan sige nej til. Jeg har netop haft 20 års jubilæum i Folketinget, været opstillet ved seks folketingsvalg og med udgangspunkt i Nordjylland gennem årene stolt repræsenteret Det Konservative Folkeparti,« siger Lene Espersen i en pressemeddelelse.

Hun har været en af de toneangivende politikere i Det Konservative Folkeparti gennem de seneste 20 år. Hun har været partiformand, udenrigsminister, justitsminister samt økonomi- og erhvervsminister. Og i forbindelse med Søren Pape Poulsens (K) udnævnelse til konservativ leder i august, blev Lene Espersen rykket frem i forreste linje som politisk ordfører.

Netop Søren Pape Poulsen takker Lene Espersen for indsatsen:

»Jeg er meget glad for den store indsats, Lene har ydet for partiet gennem tre årtier. Hun har stort set prøvet alt, der er at prøve i dansk politik. Hun har kæmpet hårdt for den konservative sag, og har om nogen aftjent sin værnepligt for partiet. Jeg har fuld forståelse for, at hun ønsker at prøve kræfter med nye udfordringer, hvilket jeg ønsker hende held og lykke med,« siger Søren Pape Poulsen.

Lene Espersen afløses i Folketinget af 31-årige Daniel Rugholm (K), der er viceborgmester i Hjørring og tidligere har siddet som suppleant i den konservative folketingsgruppe.

Lene Espersen er ikke eneste konservative profil, der forlader politik. Per Stig Møller (K) har tidligere meddelt, at han ikke genopstiller, og for et par uger siden fortalte retsordfører Tom Behnke (K), at han heller ikke genopstiller.

Lene Espersen tiltræder sit nye job 1. december.

For kun en lille måned siden forlod daværende justitsminister Karen Hækkerup (S) ligeledes politik til fordel for et direktørjob. Karen Hækkerup er nu direktør for Landbrug & Fødevarer.

Ifølge Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, bliver Mai Mercado (K) ny politisk ordfører for de Konservative efter Lene Espersen.

Powered by Labrador CMS