LIGE NU: Melding om eksplosion og gasudslip – folk skal blive indenfor

Fra politiets side har man sat enhver tænkelig protokol i værk. Men der er problemer.

Meldingen lyder på et stort kemikalieudslip på havnen i Frederiksværk. Foto: Google Maps.
Udgivet Opdateret

Omkring klokken 14.00 modtog Nordsjællands Politi et alarmopkald om en eksplosion fra havnen i Frederiksværk. Det oplyser presseanvarlig ved Nordsjællands Politi, Henrik Suhr, til Newsbreak.dk.

– Jeg har ikke den eksakte adresse. Alt er igang, men vi kan ikke komme ind til området endnu, fortæller Henrik Suhr.

Med eksplosionen fulgte giftige gasser såvel som en kraftig røg, der indhyller byen. Røgen er vigtig. Da den kan være farlig, skal alle folk, der er i området syd for Amtsvej – Kulhuse – Roskilde fjord – krydset Hillerødvej og Frederikssundsvej søge indenfor og blive der.

– Folk skal blive indenfor, understreger Henrik Suhr.

På Twitter har politiet oplyst, at røgen driver ud over vandet i retning mod Hundested.

– Vi har fået folk evakueret. Hele fabrikken er lukket ned. Det gælder alle virksomheder i området. Vi har haft mandskabstælling, siger Jimmy Opfermann, direktør i DeNova, til Sn.dk. Newsbreak har forgæves foresøgt at få fat på Jimmy Opfermann. Over for Sn.dk understreger han, at branden intet har at gøre med DeNova.

– Lige nu står brandvæsnet tæt på beholderen og reaktoren og øser vand på. Jeg tror den værste fare er overstået, men der kan være saltsyreopløsning i luften, og det kan være farligt at indånde, siger Jimmy Opfermann og slår fast, at der ingen tilskadekomne er.

Branden har fået naboerne til at reagere.

Powered by Labrador CMS