Lille abe fundet efterladt i container

En lille hvidøret silkeabe er endt hos Dyrenes Beskyttelse internat i Brande, efter den for nogle dage siden blev efterladt i en container i Brabrand

Silkeaben er nu hos Dyrenes Beskyttelses internat i Brande. Foto: Dyrenes Beskyttelse
Udgivet Opdateret

Når nogle bliver trætte af deres kæledyr, har de desværre for vane bare at efterlade det stakkels dyr et sted, hvor ingen opdager deres ærinde.

Det skete for nylig med en hvidøret silkeabe, som blev sat i et hundebur og dumpet i en container.

Forbipasserende opdagede den i containeren i Brabrand ved Aarhus, og efter selv at have forsøgt at tage sig af den i et par dage kontaktede de Dyrenes Beskyttelse.

– I går kom den ned til os i hundeburet, og nu skal den lige falde til. Den har været igennem noget af en omvæltning fra et hjem til en container og så i bil ned til os. Men den ser sund ud og spiser heldigvis, siger internatleder Kent Karlsen til TV2 Østjylland.

– Det er noget usædvanlig for os at få indleveret en silkeabe, har vi aldrig haft før. Derfor tog vi også kontakt til Jyllands Park Zoo for at få noget specialfoder til den, fortsætter han.

Meget hurtig lille abe

Dyrepasserne på internatet i Brande vurderer, at aben er sund og rask, men dog en anelse betuttet og nervøs over situationen.

I morgen kommer en dyrlæge forbi for at give aben et større tjek.

– Vi har flyttet den i et større bur, men venter lige med at flytte den ind i en af vores volierer, før vi ved, om den vil stikke af. Det er en meget hurtig lille abe, fortæller Kent Karlsen.

Når der er kommet styr over situationen, skal Dyrenes Beskyttelse også have fundet ud af, hvad der skal ske med aben.

I første omgang søger man – som altid – efter ejeren, og hvis denne ikke melder sig, skal internatet afsøge andre muligheder for at få aben videre til det rette nye hjem.

Normalt at have den som kæledyr

Efter regnskov-direktør Henrik Herolds mening bør det være et sted med andre silkeaber.

– Alle aber inden for genren silkeaber må man holde som kæledyr, så derfor er den i sig selv ikke speciel. Man har tilladt silkeaber, fordi arten er den eneste, man med succes har kunnet holde i fangenskab, siger direktør i Randers Regnskov, Henrik Herold, til TV2 Østjylland og fortsætter:

– Men det er et meget socialt dyr, så jeg synes faktisk, at det er synd, hvis den skal være alene.

Abens beskedne størrelse er også med til at gøre mange interesserede i at holde den som kæledyr, lyder det fra direktøren.

Powered by Labrador CMS