Live-blog: Følg finalebraget mellem Kroatien og Frankrig HER

Frankrig er ifølge bookmakerne favorit til at vinde søndagens VM-finale i fodbold mod Kroatien.

Frankrig og målmand Hugo Lloris har været flyvende ved VM i Rusland. Foto: Adrian Dennis/AFP
Udgivet Opdateret

Søndagen byder på finalekamp ved VM-slutrunden i Rusland.

Klokken 17 fløjtes finalen mellem Kroatien og Frankrig i gang.

Du kan følge den live under artiklen.

Kroatien har kæmpet sig videre efter gruppespillet, hvor kroaterne ellers gjorde rent bord med tre sejre ud af tre mulige.

Både i ottendedelsfinalen mod Danmark og i kvartfinalen mod Rusland skulle der en straffesparkskonkurrence til. Og England blev først besejret i den forlængede spilletid i semifinalen.

De seneste fem VM-finaler

* 2014 i Brasilien:

Tyskland-Argentina 1-0 (efter forlængelse)

Tyskerne udraderede de brasilianske værter med hele 7-1 i semifinalen, men i finalen havde tyskerne anderledes svært ved at finde netmaskerne. Den ordinære kamp endte 0-0, men syv minutter før udløb af den forlængede spilletid sørgede Mario Götze for tysk ekstase, da han stod bag finalens enlige scoring. Holland vinder bronzen med 3-0 over Brasilien i bronzekampen.

* 2010 i Sydafrika:

Spanien – Holland 1-0 (efter forlængelse)

VM-finalen stod for anden slutrunde i træk mellem to europæiske hold. Med 0-0 efter ordinær spilletid skulle Spanien og Holland i forlænget spilletid. Fire minutter før en truende straffesparkskonkurrence satte spanske Andrés Iniesta sejrsmålet i nettet. Det var Spaniens første VM-titel og første gang, at et europæisk hold vandt turneringen uden for Europa. Bronzen blev vundet af Tyskland.

* 2006 i Tyskland

Italien – Frankrig 6-4 (efter forlængelse og straffespark)

Brasilien var på forhånd udråbt som VM-favorit, men blev allerede slået ud i kvartfinalen af Frankrig, som gik hele vejen til finalen, hvor Italien ventede. De to europæiske hold spillede 1-1 i ordinær spilletid. Ingen mål i forlængelsen, men efter straffesparkskonkurrencen kunne italienerne løfte VM-trofæet foran tusindvis af fans. De tyske værter tog bronzen.

* 2002 i Sydkorea og Japan

Brasilien – Tyskland 2-0

For tredje gang i træk stod Brasilien i en VM-finale, og med en finalesejr på 2-0 over Tyskland vandt Brasilien sin femte VM-titel. Det var første gang, de to hold mødtes ved en VM-slutrunde. Tyrkiet vandt bronze.

* 1998 i Frankrig

Frankrig – Brasilien 3-0

Værtsnationen gik hele vejen til finalen, hvor de forsvarende verdensmestre fra Brasilien ventede. Frankrig vandt VM-titlen på hjemmebane med en imponerende sejr på 3-0. Kroatien vandt bronze.

Kilde: Ritzau.

Det er Kroatiens første VM-finale nogensinde. I 1998 vandt Kroatien VM-bronze ved slutrunden i Frankrig. Dengang var det første gang, at Kroatien var med ved et VM.

Netop i 1998 vandt Frankrig VM på hjemmebane. I 2006 tabte Frankrig VM-finalen mod Italien i Tyskland, og nu er det franskmændenes tredje finale i VM-historien.

Den franske landstræner, Didier Deschamps, var anfører, da Frankrig vandt i 1998. Han kan blive den kun tredje til at vinde VM både som anfører og landstræner.

Frankrig har næsten gjort rent bord hidtil i Rusland. Kun Danmark i gruppespillet blev ikke besejret.

Powered by Labrador CMS