LO afblæser konflikt efter Ryanairs baselukninger

Arkivfoto: Ryanair.
Udgivet Opdateret

Flytrafikken i Danmark vil lørdag ikke være præget af den danske fagbevægelses varslede blokader mod lavprisselskabet Ryanair.

Eftersom Ryanair lukker sin sidste base i Danmark – basen i Billund – fredag aften klokken 00.00, og basen i København allerede er lukket, er Serviceforbundet og FPUs konfliktvarsler nemlig ikke længere nødvendige, informerer LOs næstformand Lizette Risgaard i en pressemeddelelse.

»Retten til at konflikte er en forudsætning for ordnede forhold på det danske arbejdsmarked. Men nu, hvor Ryanair ikke længere har besætningsmedlemmer ansat i Danmark til grotesk lave lønninger, afblæses konflikten, og flytrafikken vil ikke blive berørt i morgen,« lyder det fra næstformanden.

Ryanair gav tidligere på ugen fagbevægelsen frem til onsdag klokken 17.00 til at afblæse den varslede konflikt, men helt som ventet stod LO fast på sit konfliktvarsel. Onsdag aften oplyste Ryanair således, at man af samme grund indstiller flyvningen fra Billund klokken 23.00 fredag aften.

Hos LO roser Lizette Risgaard fagbevægelsens medlemmer for at bakke op om en konflikt:

»Det er en vigtig forudsætning for, at vi også fremover kan sikre ordnede arbejdsvilkår ved kollektive overenskomster,« siger hun og uddyber:

»Vi har fulgt reglerne på det danske arbejdsmarked, og det glæder mig, at offentligheden, de politiske partier og danske arbejdsgiverorganisationer altovervejende har udtrykt støtte til Den Danske Model.«

Ryanairs exit er resultatet af, at flyselskabet og fagbevægelsen ikke har kunnet blive enige om at få selskabet til at tegne overenskomster. Med grønt lys fra Arbejdsretten varslede en række forbund derfor konflikt mod selskabet fra 18. juli i København og 23. juli i Billund og Aarhus. Men inden konflikterne overhovedet er trådt i kraft har selskabet forladt sine baser i Danmark, og LOs varsler om blokader trækkes derfor tilbage.

Powered by Labrador CMS