Løb med superhelte og underholdning

Balloner og superhelte hjælper løberne på vej til You Run. Foto: Iris/Scanpix (Modelfoto)
Udgivet Opdateret

Københavns nye velgørenhedsbeløb, You Run, byder på sjove oplevelser for både løbere og publikum

Løber man hurtigere med en superhelt ved sin side? Det får løberne svar på ved Københavns nye løbeevent, You Run den 3. maj.

Løbet er fra starten tænkt som et friskt pust til løbekalenderen. Først og fremmest fordi deltagerne sideløbende med træningen samler ind til velgørenhed blandt venner og bekendte. Men ruten byder også på anderledes oplevelser.

For hver kilometer er der zoner med underholdning, som stikker ud fra de traditionelle musikindslag ved maratonløb.

For eksempel får løberne et ordentligt skud medvind efter to kilometer, hvor frivillige står klar med kraftige blæsere. Et par kilometer senere skal løberne igennem “high five-zonen”, hvor moralen får et boost.

Endelig, ved 10 kilometer-mærket, får løberne selskab af otte superhelte, der løber med, giver vand og måske et lille skub på vejen til løberne.

Positiv og unik stemning

I alt er der elleve oplevelseszoner på vejen. Mange af dem er også publikumsområder med forplejning, musik og god udsigt til ruten rundt om Københavns Inderhavn.

– Vi prøver at skabe en positiv og unik stemning ved løbet. Det er alvorlige sager, løberne har samlet ind til, men under løbet fejrer vi indsamlerne med manér, siger Carsten Jagerkilde, en af initiativtagerne bag løbet.

Bag velgørenhedsløbet står fem NGO’er: Kræftens Bekæmpelse, Folkekirkens Nødhjælp, Scleroseforeningen, Red Barnet og Læger uden Grænser. For chef for events hos Kræftens Bekæmpelse, Lise Atzen Bjerregaard er oplevelserne på ruten en del af folkeligheden ved løbet.

– Det skal være en fest for alle – og hvor hver deltager kan løbe i sit eget tempo, have det sjovt og nyde turen. Samtidig er der også et stort fællesskab i løbet, da alle løber for sager, de brænder for.

Som deltager dedikerer man sin obligatoriske onlineindsamling og løb til en af de fem organisationer ved tilmeldingen. Velgørenhedsløbet har hentet inspiration fra lignende løb i New York og London, og der kan vælges mellem at løbe et kvart- eller halvmaraton.

Underholdning fylder mere

Underholdning fylder mere ved arrangerede løb. Sidste år havde Copenhagen Marathon syv officielle hot spots med blandt andet live musik.

Selv under årets maratontest-løb er der DJ’s og konfetti-kanoner.

Ugen efter You Run afvikles konceptløbet Color Run. Her dækkes løberne fra top til tå i farver for hver kilometer, de gennemfører. Det gælder ifølge arrangørerne ikke om at komme først men om at have det sjovest under de fem kilometers løb.

You Run er dog ikke et konceptløb som Color Run. Den 3. maj kan løberne vælge at holde sig fri af oplevelseszonerne og blot nyde den unikke rute. Her løbes næppe heller fodsåleræs efter optimale tider.

Ruten skal med sine kringlede gader og billedskønne omgivelser først og fremmest skabe en anderledes oplevelse for deltagerne. Broerne på ruten – Bryggebroen, Snorrebroen og Værftsbroen – er selvfølgelig pyntet med et væld heliumballoner i dagens anledning.

Stil op som hold

Arrangørerne bag You Run giver også deltagerne glæden ved at stille op som hold med for eksempel virksomheden, vennerne eller naboen – og skabe løbefællesskaber, hvor deltagerne træner og løber sammen for en fælles sag. Det er blevet overraskende populært med over 180 hold oprettet til dato.

– Velgørenhedsløb er åbenbart mere en holdsport i Danmark end i USA og England, hvor vi har hentet inspiration til løbet, siger Carsten Jagerkilde.

Man kan tilmelde sig og finde mere information på You Runs hjemmeside youruncopenhagen.dk.

Powered by Labrador CMS