Løbere skal kende disse fire love – ellers kan løbeturen blive dyr

Du skal efterleve flere regler når du løber, end folk måske lige går og tror. Reglerne står ellers skrevet i landets love.

Udgivet Opdateret

Du skal overholde visse regler når du løber, kort sagt de samme regler, der gælder, når du opholder dig ude i naturen, men hvilke regler er det så? Det kan du se i galleriet til denne artikel.

I 2014 kunne Politiken fortælle, at hver tredje voksne dansker løber, og at Danmark var et land, der havde fleres maratonløb og flest maratonløbere i forhold til befolkningstallet. Dengang fandtes der 36 maratonløbere pr. 10.000 indbyggere.

Dengang havde Peter Forsberg fra Idrættens Analyseinstitut sit bud på, hvorfor så mange danskere elsker en tur med løbeskoene snøret fast på fødderne.

– Generelt er der mange, der dyrker idræt i Danmark, og sundhed er for mange en central værdi i livet, som blandt andet kan forfølges gennem løb Og så kan vi se, at løb tiltaler folk med længere uddannelser, der sidder meget stille i løbet af dagen. For dem handler en løbetur også om at få frisk luft, stresse af og få rørt sig i en travl hverdag. Her passer det fleksible løb rigtig godt ind, sagde Peter Forsberg til Politiken.

Regler når du løber afspejler vores generelle opførsel

Hvis du er blandt de mange glade dansker løbere, bør du derfor kende til de gældende regler når du løber. Reglerne er ikke sat i verden for at holde øje med løbere, og reelt set gør de sig gældende for alle danskere, der opholder sig i offentligheden og naturen.

Fælles for dem er, at du ved at holderholde de regler når du løber, er med til at gøre din løberute til et rarere sted at være, for løbere og ikke-løbere.

Powered by Labrador CMS