Løkke-aflysning er flov sag for S

Frit Forum har definitivt aflyst Lars Løkke. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Udgivet Opdateret

Det er en flov sag for Socialdemokraterne, når den socialdemokratiske studenterorganisation Frit Forum nu definitivt har aflyst Venstres formand Lars Løkke Rasmussen (V) som taler ved deres 1. maj-arrangement.

Sådan lyder vurderingen fra Berlingskes politiske kommentator Thomas Larsen.

»De overreagerer totalt. Det havde været at vise overskud, hvis man havde ladet ham tale. Nu gør man sig selv meget små, og der bliver skabt sådan et billede af, at Socialdemokratiet censurerer og i virkeligheden frygter Venstres formand,« siger han.

Frit Forum havde inviteret Lars Løkke til at komme og holde den traditionelle »revse-tale«, hvor en borgerlig kommer og holder et humoristisk indlæg hos de unge socialdemokrater. Men det aflyste de igen. Så inviterede de ham igen og natten til onsdag lagde organisationen en endelig aflysning ud på Facebook. Da Berlingske Nyhedsbureau onsdag morgen kontaktede Lars Løkke Rasmussens rådgiver for en kommentar til sagen, vidste Løkkes eget kontor ikke engang, at talen var blevet aflyst igen.

Frit Forum København ønsker ikke at udtale sig yderligere om sagen, men i en SMS til Berlingske Nyhedsbureau skriver formand Marcus Vestergrav Lind, at de henviser til forklaringen på Facebook:

»I slipstrømmen på, at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, takkede ja til at give årets tale, er vi blevet opmærksomme på, at en lang række medier har tænkt sig at dække begivenheden og kæde det sammen med det nært forestående folketingsvalg. Vi har derfor valgt at ændre i programmet og lade punktet med Lars Løkke Rasmussen udgå,« skriver Frit Forum på Facebook.

Thomas Larsen kalder det en »dybt pinagtig« sag for både Frit Forum og Socialdemokratiet, når Lars Løkke Rasmussen bliver udelukket fra at tale 1. maj.

»Det er svært at frigøre sig fra den mistanke, at Frit Forum har været underlagt et betydeligt pres fra moderpartiet, der absolut ikke har nogen intentioner om at give Lars Løkke Rasmussen taletid eller medieopmærksomhed 1. maj,« siger Thomas Larsen.

Hvis man ser på, hvad der kunne ligge bag de konkrete begivenheder, så kunne det tyde på, at ledelsen i Socialdemokraterne stadig frygter Lars Løkke Rasmussen, der stadig er favorit til at indtage Statsministeriet efter det kommende valg.

»Helle Thorning-Schmidt (S) har haft flere 1. maj optrædener, der har været meget vanskelige, og hvor hun har været pebet ud af eget publikum. Og selvom jeg tror, det kommer til at gå væsentligt bedre denne gang, så bliver Fælledparken aldrig Thornings hjemmebane. Og i den situation har man ikke lyst til, at Løkke så står og optræder for unge socialdemokrater,« siger Thomas Larsen.

Socialdemokraternes partisekretær, Lars Midtiby, siger, at spekulationerne om indblanding fra S-toppen må stå for sig selv.

»Alt omkring Frit Forums arrangement skal du tale med Frit Forum om. Det er ikke vores arrangement, og jeg vil fortsat ikke kommentere på det. Jeg har ikke mere at tilføje,« siger Lars Midtiby.

I 2014 var der også ballade omkring en borgerlig taler hos Socialdemokraterne. Da var det Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), der fik aflyst sin gæsteoptræden hos en partiforening i Give.

Powered by Labrador CMS