Løkke løber fra kontanthjælps-løfte: Klar til at skære

Lars Løkke Rasmussen slog under valgkampen gentagne gange fast, at der ikke ville blive skåret i kontanthjælpen med ham ved roret. Det er imidlertid det regeringen nu lægger op til. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Selvom statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) under valgkampen gentagne gange slog fast, at der ikke ville blive skåret i kontanthjælpen med ham ved roret, lægger regeringen nu ifølge Jyllands-Posten op til at gøre netop det.

Ifølge et faktaark fra Beskæftigelsesministeriet, som avisen er i besiddelse af, foreslår regeringen at sænke kontanthjælpssatsen for unge med en uddannelse med mellem 800 og 1.900 kroner, så den kommer til at svare til ydelsen for unge uden en uddannelse. Det svarer til en beskæring på mellem 14 og 24 procent.

Over for Jyllands-Posten bekræfter Venstres finansordfører, Jacob Jensen (V), at der er lagt op til en besparelse. Han afviser dog, at regeringen løber fra sine valgløfter og kalder det i stedet en »harmonisering af ydelserne«.

Forarger S og DF

Meldingen vækker forargelse hos Socialdemokraterne, og Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted (DF), fortæller, at nedskæringen ikke bliver med stemmer fra hans parti.

»Jeg skal ikke gøre mig klog på, hvordan han vil bortforklare det,« siger Bent Bøgsted til Jyllands-Posten.

Powered by Labrador CMS