Luksusfælden: Optager 57 lån på ét år

I sæsonafslutningen på 'Luksusfælden' møder seerne 25-årige Jasmin, som blandt andet har brændt de mange lånte penge af på hele 15 forskellige barne- og klapvogne

Udgivet Opdateret

25-årige Jasmin fra Søborg drømmer om flytte i et lille hus med have, hvor hendes søn kan løbe rundt og lege.

Men den drøm er komplet urealistisk. For Jasmin, som til daglig arbejder som maler, har et kæmpe forbrug.

Det står klart, da eksperterne Jan Swyrtz og Sesilie Munk Stenderup lægger vejen forbi i sæsonafslutningen på ‘Luksusfælden’.

Blandt andet er Jasmin gået barnevogn-bananas. Hendes søn skal nemlig kun have det bedste. Allerede inden sønnen blev født, jagtede hun det helt perfekte køretøj til ham. Og den tendens fortsatte efter fødslen.

Da eksperterne undersøger barnevogns-afhængigheden, viser det sig, at den 25-årige maler har ejet intet mindre end 15 forskellige barne- og klapvogne.

Derudover brænder hun penge af på solarie, skønhedsprodukter, kosmetiske behandlinger og tøj.

Betaler gæld med lånte penge

Jasmin skylder 243.000 kroner. Hvis hun fortsætter sin uholdbare livsstil, vil gælden hurtigt vokse sig endnu større.

Besynderligt nok har Luksusfælden-deltageren trods sit kæmpe overforbrug ikke nogen misvedligeholdt gæld. Og hun betaler faktisk af på sin gæld med 12.200 kroner hver måned. Men det er der en god grund til, at hun har mulighed for.

Det viser sig, at Jasmin hele tiden optager nye lån for at betale den gamle gæld. Hun betaler altså af med lånte penge, som hun reelt ikke har til rådighed.

På et år har hun optaget hele 57 lån – det vil sige mere end ét nyt lån hver eneste uge!

Forarget ekspert: “Så må du sgu da undvære!”

Jasmins mor, Charlotte, er bekymret for sin datter. Og hun tror, at hun hjælper datteren ved at optage nye lån.

“Hun havde ingen møbler, så jeg valgte at hjælpe, så hun kunne få en base. Jeg spurgte, om hun kunne købe noget brugt, men det ville hun ikke,” lyder forklaringen fra Charlotte.

Men det er en ren bjørnetjeneste.

“Det er da klart lille Jasmin, så skal mor da hjælpe med nogle møbler til dig. Og hvis du ikke vil have brugt, så skal du da have nyt,” udbryder Jan Swyrtz i en meget sarkastisk tone.

Eksperten er tydeligvis forarget.

“Så må du sgu da undvære, indtil du har pengene! Du bruger 11.800 kroner på mad og diverse,” nærmest råber han.

Vil det lykkes eksperterne at få Jasmins mor til at forstå, at datterens behov for at holde en flot facade udadtil er i gang med at ødelægge hendes fremtid? Og vil Jasmin lære at styre sit forbrug, så det bliver realistisk at forfølge drømmen om en større bolig?

Se med tirsdag aften, når TV3 blænder op for det sæsonens sidste program.

Powered by Labrador CMS