Lumske symptomer: Din kat kan være rigtigt syg

Hver tredje kat over ti år får en nyrelidelse

Her er de klassiske symptomer katteejere skal holde øje med, som kan indikere nyresygdom. Klik videre i galleriet. Foto: Andreas Kindler/Johner/Ritzau Scanpix
Her er de klassiske symptomer katteejere skal holde øje med, som kan indikere nyresygdom. Klik videre i galleriet. Foto: Andreas Kindler/Johner/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Se billederne med symptomerne i galleriet ovenfor

Symptomer på nyresygdom hos katte er lumske, de er ofte diffuse og viser sig langsomt, lyder det fra Agria Dyreforsikring. Ifølge virksomheden, er der mange katte, der lider af nyresygdom. Der er dog noget at gøre, hvis man holder øje med symptomerne.

Der er dog også situationer, hvor det er for sent. Hvis alle symptomer er til stede, kan det betyde at sygdommen er så fremskreden, at kattens nyrevæv er beskadiget. Skaderne er uoprettelige, men det er muligt at bremse sygdommen.

Nyresygdom skal diagnosticeres hos en dyrlæge med urin eller blodprøve.

Behandlingen

Er kattens sygdomsforløb særligt fremskredent, kan det være nødvendigt at give den medicin. Dette vil også betyde, at katten skal være medicineret resten af livet. Det kan dog ikke kurere nyresygdom, men blot holde det i skak. Derfor er der også behov for undersøgelser og justering af medicin.

Der er dog situationer, hvor man kan være mere heldig.

– Hvis det vurderes, at sygdommen er opdaget i en tidlig fase, vil man anbefale en særlig nyrediæt, der består af foder af høj kvalitet med lavt indhold af fosfor og moderat indhold af protein, forklarer Mogens Brinx, der er dyrlæge hos Agria Dyreforsikring.

Se alle billederne i galleriet over artiklen

Powered by Labrador CMS