Makaber skattejagt: Brutal seriemorder leder politiet til 59 nye lig

Med 81 lig i kufferten er han verdens tredjeværste seriemorder, men politiet tror der kan være endnu flere ofre.

Den tidligere politimand samlede kvinder op i sin politibil, som han så voldtog og myrdede brutalt.Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Udgivet Opdateret

I en makaber sag har en af verdens værste seriemordere ledt politiet på en skattejagt til yderligere 59 lig. De nye fund gør ham til verdens tredjeværste seriemorder nogensinde. Han har nemlig voldtaget hele 81 kvinder, som han bagefter brutalt har myrdet med økser, knive og skruetrækkere.

Den tidligere politimand Mikhail Popkov, der går under navnet “Varulven”, blev i 2015 dømt til livstid for 22 mord. Men i et uhyggeligt spil har han hjulpet politiet med at finde yderligere 59 af sine ofre i et forsøg på at undgå at udsone sin straf i en hård straffekoloni. Det betyder, at han står bag 81 mord, men efterforskningen fortsætter og politiet tror, der kan være endnu flere ofre. Det skriver The Siberian Times.

Uhyggelig skatteleg

De fleste af Popkovs ofre var kvinder mellem 17 og 38 år, som han tilbød et lift i sin politibil om aftenen. Men i stedet for at køre dem hjem, kørte han dem til et afsides sted, hvor han voldtog og myrdede dem. Han efterlod dem nøgne ved vejkanten i forskellige skove.

På trods af, at han efterlod et spor af lig i sit kølvand, undgik han at blive fanget i 18 år fra 1992 til 2010, da politiet ikke troede en af deres egne kunne stå bag.

Men nu samarbejder den 52-årige tidligere betjent med politiet, og hans vidnesbyrd har været altafgørende for, at politiet har kunne finde de 59 nye ofre.

– Han fortæller os, hvor han har gemt ligene. Vi finder dem og tjekker, om han har været involveret. Han fortæller meget tydeligt, hvornår og hvad der er sket. Vi leder bagefter efter beviser, der bekræfter hans ord. Vi har allerede bekræftet et stort antal, fortæller den ledende efterforsker Andrei Bunayev.

Udskyder straf i klogt spil

Politiet tror, han bevidst prøver at trække sagen i langdrag. Det er derfor muligt, at Popkov har endnu flere ofre, men vil vente til senere med at afsløre, hvor de er. På den måde undgår han at blive flyttet fra sit nuværende fængsel til en hård straffekoloni, hvor han skal udsone sin straf.

– Efterforskningen vil være meget lang, fordi der er så mange sager, fortæller Bunayev.

Han fortæller, at Popkov har efterladt biologiske spor i nogle sager, som ikke er blevet efterforsket før, men som der nu er mulighed for. I andre sager bliver gerningsstedet gravet op med hjælp fra den dømte massemorder.

Verdens tredjeværste seriemorder

Indtil videre er Popkov tiltalt for 47 af de nye mord og de resterende 12 er stadig under efterforskning. Men politiet regner med at tiltale ham for de resterende, som han også har indrømmet.

Med 81 mord i rygsækken er Popkov Ruslands væreste seriemorder. Andrei Chikatilo, kendt som Slagteren af Rostov, havde tidligere rekorden med 53 mord. Bliver han dømt for alle 81, vil han være verdens tredje værste kendte seriemorder, kun overgået af to sydamerikanere: Luis Garavito med 138 ofre og Pedro Lopez med 110 ofre.

Politiet tror, at mordene begyndte, efter han troede, at hans kone var ham utro. Det drev ham til at tage hævn over andre kvinder. Da han blev anholdt i 2012, fortalte han da også politiet, at hans mål var at rense gaderne for prostituerede.

Familien stod bag ham

Han har også fortalt journalister, at han kun blev fanget på grund af udviklingen af DNA-teknologien.

– Jeg kunne ikke forudse undersøgelsen af DNA. Jeg blev født i et andet århundrede. Nu er der så meget moderne teknologi og nye metoder, som ikke fandtes før. Havde det ikke været for DNA-beviser, ville jeg ikke sidde her, fortæller seriemorderen.

Indtil videre har politiet kun fundet ofre i regionen Irkutsk, hvor Popkovs hjemby, Angarsk, ligger. Han har begået de fleste af sine mord i Angarsk, men der er også fundet ofre i andre byer. Efter han stoppede som politimand, rejste han fra sin hjemby til Vladivostok, der ligger 3900 kilometer væk. Til trods for dette, er der ikke fundet beviser på forbrydelser uden for regionen Irkutsk.

Oprindeligt stod Popskovs hustru, 51-årige Elena, og hans datter, 29-årige Ekaterina, bag ham. De nægtede at tro på, at han kunne stå bag så mange brutale mord. Men siden hans retssag er de flyttet fra byen for at starte på et nyt liv.

Powered by Labrador CMS