Mand amok med økse: Jagtet af 20 patruljer

Politiet måtte afspærre motorvejen for at stoppe manden.

Manden trængte ind i et hus i Hornsyld med en økse. (Foto: Scanpix)
Udgivet Opdateret

En sindslidende mand gik søndag amok med en økse i Horsens. Siden fulgte en vild biljagt gennem store dele af Jylland.

Under det meste af ruten kunne politiet følge ham via deres ANPG-kameraer – en rute, der gik fra Horsens og Hornsyld i syd, til Hobro i nord og retur til Hedensted mod syd. En tur på mere end 200 kilometer i alt.

Det skriver blandt andre Horsens Folkeblad og Ekstra Bladet.

Politiet bliver første gang opmærksomme på manden kort før klokken 13 søndag. Her får man en anmeldelse om, at en mand var forsøgt kørt ned af en sort bil midt i Horsens.

Kort efter får man en anmeldelse om, at en mand med samme signalement er i gang med at smadre en bil et andet sted i Horsens.

Det næste man hører om manden er så, at han er trængt ind i et hus med en økse i byen Hornsyld i nærheden af Horsens. Her lykkes det husets beboer at undslippe.

Derefter følger den vilde biljagt på motorvejen, hvor han kører gennem både Sydøstjyllands, Østjyllands og Nordjyllands Politikredse – og retur.

Til sidst er det nok – nu skal han stoppes for enhver pris. Det fortæller vagtchef hos Sydøstjyllaands Politi Jeppe Thranum til Horsens Folkeblad:

– Vi bliver enige om at spærre motorvejen helt ved Hedensted af hensyn til mandens aggressivitet og da han når derned får vi ham standset og forholdsvist fredeligt anholdt, fortæller vagtchefen.

Manden er 25 år gammel og betegnes som sindslidende. Hvad der nu skal ske med ham er endnu ikke afklaret.

Powered by Labrador CMS