Mand fængslet for stoffer: Du gætter aldrig hvad det i virkeligheden var

Politiet troede, det var stoffer. I virkeligheden var det noget helt andet.

Politiet gjorde det endnu mere pinligt for sig selv.Arkivfoto: SCANPIX
Politiet gjorde det endnu mere pinligt for sig selv.Arkivfoto: SCANPIX
Udgivet Opdateret

To falske test og en meget pinlig historie for politiet senere blev Ross LeBeau løsladt.

En mand blev anholdt for besiddelse af amfetamin, men det viste sig, at det var noget helt andet – nemlig kattegrus.

Meget pinligt for politiet

24-årige Ross LeBeau blev stoppet i et lyskryds i den amerikanske stat Texas. Her troede betjentene, at de havde fundet næsten 400 gram amfetamin i bilen. Det skriver det amerikanske medie Newser.

Ross blev herefter anholdt og brugte tre dage i fængsel. På det tidspunkt gik den pinlige fejl op for politiet, og han blev hurtigt løsladt og tiltalen mod ham droppet. En laboratorietest viste nemlig, at det ikke var amfetamin men kattegrus.

Hvad der gjorde det endnu mere pinligt for politiet er, at de havde frigivet en pressemeddelelse der fastlog, at de havde beskyttet nabolagets børn mod stoffer. I stedet havde de beskyttet dem mod noget helt andet.

Politiet ændrer forklaring

Kattegruset var i en sok. Den mærkelige kombination var i Ross’s bil, fordi det eftersigende skulle sørge for at vinduerne ikke duggede ifølge ham selv.

To test af stoffet på gerningsstedet viste positiv for amfetamin, inden laboratorietesten kom med sandheden. Ross og hans advokat understreger derfor også, at noget skal gøres for at undgå fejl som denne.

– I sidste ende er det måske dårligt og billigt testudstyr, som politiet er nødt til at revurdere, siger Ross’s advokat.

Ross, som mistede sit arbejde på grund af anholdelsen, mener politiet skylder ham en undskyldning. I en ny udtalelse fra det lokale politi står der, at politiet også fandt hash i køretøjet, inden de fandt sokken. Det er stadig uklart, hvorfor Ross så ikke er blevet tiltalt for hashen.

Powered by Labrador CMS