Mand får fire millioner i erstatning for parkeringsbøde

Det viser sig, at kommunen har overtrådt loven i to årtier.

I Los Angeles er der gode penge i at klage over en parkeringsbøde.Arkivfoto: SCANPIX
Arkivfoto: SCANPIX

Udgivet Opdateret

Onsdag godkendte Los Angeles byret en erstatning på fire millioner kroner til en mand, der havde fået en parkeringsbøde, som han mente var uretfærdig. Det skriver NBC Los Angeles.

Cody Weiss havde kæmpet imod den process, der er i Los Angeles, hvis man vil klage over en parkeringsbøde og vandt. Det tjente han fire millioner på.

Kommunen kæmper alt hvad den kan

Weiss sagsøgte Los Angeles kommune i 2014, efter han fik en parkeringsbøde. Byen lader et privat firma stå for processen omkring klager af parkeringsbøder, noget der er imod loven. Sidste år fik han medhold i sit søgsmål af en dommer og kommunen anmodede bagefter om en appel, der gav samme udfald.

Weiss mente, at den parkeringsbøde han fik var ulovligt udstedt, da han ikke havde parkeret det pågældende sted for længe. Da han tog bøden med i retten, havde dommeren et problem med at det var et eksternt firma, der havde tjekket Weiss’ klage.

Det viser sig nemlig, at firmaet systematisk nægtede at behandle klagerne, selv hvis der var stærke beviser på, at bøderne var udstedt ved en fejl.

I 2014 besluttede en dommer i Los Angeles højesteret, at det kun er kommunen, der kan tage sig af de indledende faser omkring en klage. I 1995 blev loven nemlig ændret, så det kun er den myndighed der udsteder bøderne, der kan bedømme eventuelle klager.

– Dommeren har dømt retfærdigt. Både Los Angeles kommune og det eksterne firma har overtrådt loven siden 1995, da den blev ændret, fortalte Weiss’ advokat i 2014.

Powered by Labrador CMS