Mand finder for 26 millioner kroner guld i sit nye hus

Han troede, han havde arvet et hus, men i virkeligheden havde han arvet meget mere end det.

Han kunne ikke tro sine egne øjne.Arkivfoto: SCANPIX
Arkivfoto: SCANPIX

Udgivet Opdateret

At arve et hus fra samlere er ikke så dårligt. Specielt ikke når det, de har samlet, er en helt masse guld. En mand har arvet et hus i Frankrig efter en afdød slægtning. Og gemt rundt omkring i huset fandt han en skat på 26 millioner kroner i guld. Det skriver The Guardian.

– Der var 5.000 guldmønter, to guldbarrer på 12 kilo og 37 stykker på et kilo stykket, siger en lokal auktionær, Nicholas Fierfort, om den skjulte skat.

Skattejagt gennem huset

Guldet var gemt godt af vejen rundt omkring i huset i Normandiet. Og den heldige franskmand fandt tusindvis af guldmønter og guldbarer, der tilsammen vejer 100 kilo.

Fierfort, der havde besøgt huset for at bedømme møblerne, der var sat til salg af den nye ejer, siger, skatten var godt gemt af vejen.

– Det var under møblerne, under stakke af sengetøj, i badeværelset. Overalt, siger han.

Han indrømmer også, at han selv havde overset guldet på sit besøg. Det var først, da den nye ejer, der havde arvet huset fra en afdød slægtning, begyndte at flytte møblerne, at han stødte på den gemte skat.

Skat får måske skatten

Først fandt han en tin æske med mønter, der var skruet fast på undersiden af et møbel. Herefter ledte sporet videre til en kasse beregnet til en flaske whisky samt andre gemmesteder, indtil han ramte jackpot: En bunke af guldbarrer der hver vejer 12 kilo.

– På det tidspunkt ringede han til sin advokat for at lave en opgørelse, siger Fierfort.

Det viser sig, at guldet var blevet købt i 1950’erne og 60’erne. Certifikaterne på ægtheden blev senere fundet i huset. Guldet er allerede blevet solgt til forskellige købere i Frankrig og andre lande.

Trods mandens utrolige held, kan den rigtige vinder blive skattevæsenet. Udover at skulle betale en arveskat på 45%, skal han også betale skat for de sidste tre år, hvis den afdøde ikke har fortoldet sin skat.

Powered by Labrador CMS