Mand forcerer hegn og falder ned i vulkan

Så slog de andre turister alarm.

Udgivet Opdateret

En mand faldt ned i en aktiv vulkan på Hawaii onsdag aften, lokal tid. Det oplyser National Park Service, der har hånd i hanke med livets gang i amerikanske nationalparker, i en pressemeddelelse.

Vulkanen hedder Kilauea, og der er, ifølge National Park Service, flere fare forbundet med at komme for tæt på Kilauea, der er blandt flere vulkaner, der ligger på Hawaii.

National Park Service skriver, at der blev slået alarm 18.30, da besøgende ved vulkanen så manden miste fodfæste og falde 90 meter ned fra det krater, der kredser rundt om vulkanens mund.

Klatrede over hegn

Manden var kort før faldet klatret over et metalhegn, der afskærmer gæsterne fra at komme for tæt på kraterets kant. Så skete ulykken.

Redningsfolk rykkede ud, og man satte hurtigt gang i en eftersøgning efter manden. han blev fundet i live ved 21.00-tiden, men han var svært tilskadekommen. Han lå på en skråning 20 meter fra kanten.

Kryds aldrig hegn

Manden blev fløjet væk fra vulkanen til et hospital for at modtage behandling.

– Gæster skal aldrig krydse hegn, særligt ikke hegn omkring farlige og ustabile klippekanter, siger repræsentant for myndighederne, ranger Jowhn Broward, i pressemeddelelsen.

– Du kan komme alvorligt til skade af at krydse hegnene. Du kan dø af det, siger John Broward i pressemeddelelsen.

Ifølge “the United States Geological Survey”, en national udgivelse, der blandt andet fortæller om vulkaner, skriver i deres ugebrev, at vulkanen er blandt de mest aktive vulkaner i verden.

Powered by Labrador CMS