Mand forsøgte at flå dreng ind i bil: Politiet har bøn til borgere

Flere tilfælde i samme område gør, at det er en god idé for forældre at tage en snak med hjemmets børn.

Disse to byer ligger 10 minutters kørsel fra hinanden i bil. På under en time blev en hvid varevogn observeret i begge byer, i nærheden af børn. Foto: Krak.
Udgivet Opdateret

Der foregår noget mystisk og potentielt farligt på Sjælland for tiden. Det må siges at være konklusionen efter, at en 10-årig dreng måtte skrige og slå fra sig for at undslippe en mand, der ville have ham ind i sin hvide varebil.

– Vedkommende tager fat i drengen. Det er atypisk i forhold til de andre sager, fortæller Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi, til Newsbreak.dk.

De andre sager, han taler om er der, hvor det hele bliver en kende mystisk. Ovenstående er nemlig ikke det eneste tilfælde, der har været i området på det seneste, hvor en mand i en varebil gør børn utrygge. Så langt fra.

Ovenstående eksempel stammer fra Parkvej i Viby, Roskilde. Det skete omkring 18.05 og en lille time senere blev en hvid varebil observeret i Lille-Skensved, Køge, en kort køretur fra Viby, Roskilde.

Her passerede en hvid varebil en 11-årig dreng ganske langsomt, mens føreren kiggede sig omkring.

Flere henvendelser om samme problem

Det er ikke sikkert, at der er tale om samme mand og samme bil. Men eksemplerne med en mand i en hvid varebil, der i nogle tilfælde gør børn utrygge, dem er der nok af.

– I hele det her sagskompleks har vi vel snart omkring 10 henvendelser, fortæller Carsten Andersen til Newsbreak.dk.

Geografisk snævert område

Ifølge politiets døgnrapport har der været lignende tilfælde i Jyllinge, Hvalsø og Kirke-Hyllinge. Newsbreak.dk har omtalt en sag fra Ejby, lejre, hvor to otte-årige piger mødte en mand, der kørte i en hvid varebil.

Pigerne ville ikke have noget af den fremmede mand. Godt, siger politiet. Foto: Google Maps/Google Street View.
Pigerne ville ikke have noget af den fremmede mand. Godt, siger politiet. Foto: Google Maps/Google Street View.

Denne mand tilbød de to piger slik, hvilket de dog sagde nej til. Istedet hentede de flere piger i en nærliggende idrætshal og vendte så tilbage til området, de havde mødt manden i. Da var han væk.

Om der er tale om den samme mand i samtlige tilfælde er altså usikkert. Det var det også, da Newsbreak.dk sidst beskrev sagen. Faktum er blot, at der ikke er mere end 30-45 minutters kørsel i bil mellem de byer, hvor tilfælde som de nævnte i denne artikel er blevet indrapporteret fra.

Det passer meget godt sammen

Men hos politiet kan man endnu ikke sige, hvorvidt der faktisk ér tale om den samme mand, eller om der huserer flere af den samme slags i lokalområdet.

– Vi kan ikke sige noget som helst om en sammenhæng. Men det passer meget godt sammen, siger Carsten Andersen.

Det tætteste, politiet er på at have en sammenhæng i de mange sager, det er bilen, der bliver kørt i. Den er flere gange blevet beskrevet som værende en varevogn.

Bilen er vigtig

I de seneste to tilfælde er der endda kommet et mærke på; en Renault af en eller anden art. I det ene tilfælde kaldes bilen en Renault Kangoo, eller en såkaldt “transporter”. I det andet tilfælde var der tale om en ældre hvid Renault varebil på størrelse med en model Traffic, og den bil vil man fra politiets side meget, meget gerne vide mere om.

– Hvis man ser mistænkelige biler, vil vi gerne have så mange detaljer som muligt. Et registreringsnummer ville eksempelvis hjælpe os gevaldigt, siger Carsten Andersen.

Han råder derudover forældre til at tale med deres børn om, hvordan man skal forholde sig, hvis man møder en fremmed, der tilbyder en slik eller en køretur.

– Vores bedste råd er, at man ikke tager imod og ser at kommer væk derfra. De har børn, der har været involveret, har gjort, som de skulle; de har fjernet sig fra stederne, siger Carsten Andersen.

Drengen, der blev flået i af manden mandag aften, har afgivet følgende signalement:

– Mand
– Mørkhudet
– 175 centimeter høj
– Almindelig af bygning
– Mørkt, brunt, glat hår.
– Iført sort jakke, sorte bukser med lommer på siden, sorte læderhandsker og sorte sko.
– Bar hvid hockeymaske.

 

Powered by Labrador CMS