Mand forsøgte at pløje folk ned på gågade i storby

En person er blevet anholdt i Belgien, efter at han forsøgte at køre bil ind i en gågade i høj hastighed.

Folk måtte springe til siden, da en mand torsdag forsøgte at køre med høj hastighed igennem gågaden Meir i den belgiske by Antwerpen. Foto: Google Street View.
Udgivet Opdateret

Belgisk politi har anholdt en mand i storbyen Antwerpen, efter at han forsøgte at køre en bil ind i en gågade i høj hastighed.

Politichefen i Antwerpen, Serge Muyters, fortalte på et pressemøde, at manden blev anholdt, efter han forsøgte at stikke af fra bilen til fods.

– Et køretøj med franske nummerplader har forsøgt at køre med høj hastighed ind på Meir (butiksgade i byen/red.). En mand iført camouflagetøj blev ført væk, sagde Serge Muyters ifølge AFP.

– Fodgængerne måtte springe væk, fortalte han yderligere.

Manden forsøgte at køre ned gennem gaden omkring klokken 11.00.

Både politi og soldater er sat ind i området efter episoden.

Fransk statsborger

Manden er af nordafrikansk oprindelse, oplyser politichef Serge Muyters.

Den anholdte er fransk statsborger og er bosat i Frankrig, oplyser den belgiske anklagemyndighed ifølge Reuters. Der er blandt andet fundet en riffel og knive i mandens bil.

Episoden sker, dagen efter at et angreb fandt sted ved det britiske parlament i London. Her blev tre personer dræbt ud over angrebsmanden, som blev skudt og dræbt af politiet.

Det er samtidig dagen efter den første årsdag for et angreb i Bruxelles, hvor 32 mennesker blev slået ihjel.

Den belgiske premierminister, Charles Michel, siger, at regeringen følger situationen nøje.

– Vi er fortsat på vagt. Vores sikkerhedsstyrker gjorde et fremragende stykke arbejde i Antwerpen, tak, skriver han på Twitter.

/ritzau/AFP

 

Powered by Labrador CMS