Mand i kritisk tilstand efter brutalt overfald

Flere personer bliver afhørt i sagen.

Folk står i kø for at blive afhørt i sagen, hvor to danskere er blevet stukket ned med en kniv i landet Gabon. Foto: Scanpix/Steve Jordan.
Udgivet Opdateret

Flere mennesker er blevet anholdt i Gabon, efter at to danskere i weekenden blev overfaldet med en kniv. Newsbreak.dk omtalte sagen søndag, hvor det blev klart, at den ene af de to danskere blev alvorligt såret under angrebet, der angiveligt blev udført, mens de to var ude for at handle ind i Gabons hovedstad, Libreville.

De to danskere danner par privat, og var i Gabon for at udføre en fotoopgave for National Geographic. De var i landet for at tage billeder af flodheste og gorillaer, og befandt sig på et marked, da de blev overfaldet, angiveligt af en 53-årig mand fra Niger.

– Ifølge de første vidneberetninger fra stedet råbte gerningsmanden – en 53-årig nigeriansk mand – “allahu akbar” (Gud er størst, red.) under angrebet. Han blev anholdt på stedet, har landets forsvarsminister Etienne Massard, tidligere udtalt.

Lokalt politi har efterfølgende anholdt en række sælgere og handlende fra markedet. Hensigten er, at de skal afhøres.

– Operationen er i gang, siger regeringens talsmand, Alain-Claude Bilie By Nze, som afviser at fremsætte yderligere kommentarer, ifølge Ritzau. Sagen efterforskes, ifølge politiet, stadig mandag.

TV2 involveret

Tv-stationen TV2 fulgte parrets projekt i Gabon, hvilket har fået kanalchef Lotte Lindegaard til at kommentere på hændelsen, hvor hun ydtrykker medfølelse til de berørte af overfaldet.

– Vi er meget berørt af overfaldet og sender vores dybeste medfølelse til de overfaldne og deres pårørende. Produktionsselskabet, der stod for optagelserne i Gabon, har fra første øjeblik hjulpet med alt, hvad de har kunnet, og vi er klar til at træde til med bistand, hvis der er behov for det, lyder det fra Lotte Lindegaard, ifælge Ritzau.

Den ene af de to personer, der blev overfaldet, skulle i skrivende stund fortsat befinde sig i kritisk tilstand. Danskerne er indlagt på et hospital i hovedstaden, ifølge regeringstalsmand Alain-Claude Bilie By Nze.

Powered by Labrador CMS