Mand laver 96 millioner svindelopkald: Skal nu betalt 200 millioner i bøde

Manden forsøgte at narre folk til at købe ferierejser, men det er blevet en dyr forretningsstrategi.

Folk troede de skulle på en billig ferie. I virkeligheden var det hele et svindelnummer.Arkivfoto: Colourbox
Arkivfoto: Colourbox

Udgivet Opdateret

En mand fra Miami er blevet anklaget for at stå bag 96 millioner svindelopkald i et forsøg på at sælge falske rejsetilbud. Nu står han overfor en bøde på hele 200 millioner kroner. Det skriver Bloomberg.

Adrian Abramovich prøvede at narre folk til at svare på hans opkald og bagefter lytte til hans reklamer over telefonen. Han stod bag mere end en million opkald om dagen i tre måneder.

Solgte rejser der var “gode til at være sande”

Nummerviseren fortalte folk, at opkaldene kom fra et lokalt nummer. Men de, der tog telefonen, blev bedt om at trykke “1” for at høre om rejsetilbud. Hvis de fulgte instruktionen blev de stillet om til et opkaldscenter, der påstod at arbejde sammen med anerkendte firmaer som TripAdvisor, Marriott, Hilton og så videre.

Opkaldscentrene lå udenfor USA, hvor sælgere prøvede at sælge folk rejsetilbud.

– Opkaldene forbandt amerikanske forbrugere med opkaldscentre i Mexico, der normalt prøver at narre folk fra deres hårdttjente penge. De lovede rejsetilbud, der er for gode til at være sande, fortæller Adam Medros, der er senior vicepræsident hos TripAdvisor.

Firmaet efterforskede sammen med myndighederne sagen, efter at flere af deres kunder ringede for at klage.

Opkaldene overtræder en lov mod “….med vilje at forfalske identitets-informationer”. Over de tre måneder stod Abramovich bag 96 millioner opkald og bøden han står overfor er baseret på kun 80.000 af dem, som myndighederne har kunnet bekræfte.

Abramovich får en chance for at argumentere imod bøden, inden den bliver opkrævet. Ifølge de amerikanske myndigheder har Abramovich lavet forretninger under to firmanavne. Et online statsarkiv for Florida viser, at de to firmaer er blevet opløst.

Powered by Labrador CMS