Mand med bryster får 54 milliarder kroner

En amerikansk mand har vundet en retssag om et svimlende beløb mod det amerikanske medicinalfirma Johnson & Johnson

Udgivet Opdateret

Amerikaneren Nicholas Murray kan grine hele vejen til banken.

Det foreløbige punktum er nemlig blevet sat i en stor retssag mellem ham og medicinalfirmaet Johnson & Johnson, og det foreløbige punktum lyder på en erstatning på intet mindre end 8 milliarder dollars – 54 milliarder kroner. Det skriver Bloomberg.

Baggrunden for Nicholas Murrays retssag er dog ikke værd at grine af.

Murray, der er autist, har sagsøgt firmaet, fordi han har udviklet kvindelige bryster som følge af at have taget medicinen Risperdal.

Risperdal har været markedsført som et antipsykotisk lægemiddel, men har fået flere drenge i den pubertære alder til at udvikle bryster.

13.000 retssager venter endnu

Ifølge Bloomberg er det højst usandsynligt, at Nicholas Murray ender med at kunne forlade sagen med sin svimlende erstatningssum.

Johnson & Johnson kan nemlig appellere afgørelsen, og det menes der at være store chancer for at de vil gøre.

Det må dog ikke desto mindre gøre dem bekymrede, da de stadig har 13.000 søgsmål til gode fra andre teenagere, der ikke mener, de har været advaret om de helbredsrisici, medicinen har medført.

Det får Carl Tobias, der er juraprofessor på University of Richmond, til at spekulere i, om medicinalgiganten vil indgå forlig:

– Den slags afgørelse vil få sagsøgere og deres rådgivere til at jage deres sager hårdere. Så det vil måske give god mening at trække stikket nu, siger han til Bloomberg.

Ikke gjort noget galt

Firmaet mener imidlertid ikke selv, at de har gjort noget galt.

De har også allerede sagt, at de vil anke sagen. Desuden finder de det kritisalt, at de ikke har fået lov at præsentere beviser, der skulle styrke deres sag:

– Denne afgørelse er i strid med flere andre afgørelser vedrørende tilstrækkeligheden af Risperdals mærkning, medicinens effektivitet og fund, der støtter virksomheden, siger Ernie Knewitz, der er talsmand for Johnson & Johnson.

I 2013 måtte Johnson & Johnson betale næsten 15 milliarder kroner i straf for ulovligt at have markedsført produktet ulovligt til børn og ældre.

Powered by Labrador CMS