Mand tortureret i 11-timer lang frihedsberøvelse

En 41-årig mand blev under en 11-timer lang frihedsberøvelse angiveligt udsat for tortur.

En 41-årig blev waterboardet og brændt med en loddekolbe under en 11-timer lang frihedsberøvelse. Foto: Elo Christoffersen/ Arkiv
Udgivet Opdateret

En kvinde og tre mænd blev tirsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør i en sag om mishandling og frihedsberøvelse af en 41-årig mand.

Offeret skulle i løbet af den 11-timer lange frihedberøvelse blandt andet være blevet udsat for waterboarding og at blive brændt med en loddekolbe. Det skriver Randers Amtsavis ifølge Ritzau.

Artiklen fortsætter efter videoen

Udsat for tortur

De fire personer var ved grundlovsforhøret sigtet for særlig farlig vold med karakter af mishandling, forsøg på røveri og frihedsberøvelse af den 41-årige mand, der kommer fra Fårup.

Ved grundlovsforhøret kom det frem, hvad den 41-årige måtte gå igennem.

På en ejendom mellem Asferg og Fårup blev manden ifølge politiets sigtelse tvunget ud i et værksted, hvor han angiveligt blev udsat for en grusom behandling.

Mens han var fastholdt på en stol, blev han brændt både i ansigtet og på kroppen med en loddekolbe og en cigaret, skriver Randers Amtsavis.

Ville have penge

På et tidspunkt fik han en pose over hovedet, og den blev først fjernet, da han var besvimet.

Desuden fik den 41-årige et håndklæde over hovedet, hvorefter der blev hældt vand over håndklædet – en slags waterboarding.

De fire formodede gerningsmænd – en kvinde og tre mænd – var også sigtet for røveriforsøg. Det var da også deres motiv at få adgang til den 41-åriges penge og NemId.

Tre mænd varetægtsfængslet

Ved grundlovsforhøret nægtede de sig skyldige.

Den 23-årige kvinde, der var sigtet, er fortsat sigtet i sagen, men hun er af anklageren blevet løsladt efter retsmødet.

Anderledes var det for de tre mænd på 28, 42 og 52 år, der alle blev varetægtsfængslet i fire uger, oplyser Østjyllands Politi på Twitter.

Powered by Labrador CMS