Manglende omsorg: Plejehjemsleder fyret

Foto: Colourbox.com (Modelfoto)
Udgivet Opdateret

Lederen af det nyåbnede plejehjem Dagmargården i Skanderborg er blevet fyret, fordi fem ældre beboere har fået så dårlig omsorg, at de blev dehydrerede, skriver DR Østjylland.

Formanden for beboer- og pårørenderådet mener, at der har været problemer med behandlingen af de ældre lige siden åbningen af plejehjemmet.

En rapport fra Skanderborg Kommunes eget tilsyn bekræfter, at der er problemer med omsorgen på plejehjemmet, der huser 34 beboere. Ifølge DR Østjylland viser rapporten blandt andet, at der mangler navn og cpr-nummer på medicinen, der er beskidt flere steder på institutionen og personalet ikke spørger nysgerrigt og undersøgende.

Kommunens ældrechef, Jan Møller Iversen, beklager over for de pågældende og de pårørende. Han understreger, at »der ikke er nogen, der har været truet på deres liv, men det kunne have ført til alvorlige situationer.«

Kommunen fik 26. marts at vide af plejepersonalet, at sygehuset i Horsens havde konstateret, at fem beboere, der var indlagt på grund af generel svækkelse, var dehydrerede.

En ny leder skal nu rette op på forholdene, og ifølge DR Østjylland er der allerede sat mere personale på nattevagterne.

Powered by Labrador CMS