Mary deltog i hjertesag

Hjerteforeningens protektor, Kronprinsesse Mary, deltog mandag i åbningen af ny ordning for patientstøtter

Udgivet Opdateret

Hjerteforeningens protektor, Kronprinsesse Mary, deltog mandag i åbningen af den nyetablerede ordning for patientstøtter til hjertepatienter på Aarhus Universitetshospital.

Det skriver Hjerteforeningen i en pressemeddelelse. 

Kronprinsessen fik i forbindelse med åbningen af patientstøtteindsatsen en rundvisning på hjerteafdelingen på Aarhus Universitetshospital og overværede en samtale mellem en patient og to patientstøtter.

Glæder sig

Hjerteforeningens adm. direktør, Anne Kaltoft, glæder sig over, at patientstøtteindsatsen nu også findes på Aarhus Universitetshospital:

- Det er en stor dag for Hjerteforeningens patientstøtteindsats, at hjerteafdelingen på Aarhus Universitetshospital nu også er en del af den. Vores patientstøtter yder hver dag en vigtig og helt afgørende indsats i forhold til at tage hånd om og rådgive nye hjertepatienter. 

- Med deres erfaring fra egen krop kan de bidrage med en helt unik indsigt, hvor både det fysiske og psykiske aspekt ved sygdommen kan vendes i samtalerne.

Kronprinsesse Mary deltog mandag i en af hendes 'hjertesager'.
Kronprinsesse Mary deltog mandag i en af hendes 'hjertesager'.

Rigtig godt tiltag

Christian Gerdes og Jacob Thorsted, cheflæger på Hjertesygdomme, Aarhus Universitetshospital, synes også, at det er et rigtig godt tiltag, der nu også kommer hjertepatienterne på Aarhus Universitetshospital til gode. I den forbindelse siger Jacob Thorsted:

- Vi ved, hvor svært det er for mange patienter - herunder hjertepatienter - når de pludselig bliver ramt af sygdom, og der bliver vendt op og ned på deres tilværelse. I den situation er det af uvurderlig betydning at have en god og fortrolig samtalepartner, som man kan vende nogle af de ting med, som man måske ikke lige vender med sin læge.

Lever alle med hjertesygdom

Med ved åbningen var også flere nuværende og kommende patientstøtter. 

Desuden deltog Karin Salling, der er næstformand i Salling Fondene, som har støttet Hjerteforeningens patientstøtteindsats med 5,8 mio. kr.

Patientstøtterne er et korps af frivillige i regi af Hjerteforeningen. 

De lever alle med en hjertesygdom og har valgt at stille sig til rådighed med såvel fysiske som telefoniske samtaler med andre, som er blevet ramt af en tilsvarende hjertesygdom. 

Cirka 524.000 danskere

Patientstøtterne kommer således også ofte rundt på mange af landets hjerteafdelinger, hvor de holder samtaler med indlagte patienter.

Mere end halvdelen af alle over 55 år rammes af en hjerte-kar-sygdom, og cirka 524.000 danskere lever med en hjerte-kar-sygdom. 

Hvert år rammes yderligere cirka 56.400 danskere af en hjerte-kar-sygdom.

Powered by Labrador CMS