Mary i vigtig sag

Kronprinsessen var hovedtaler på en konference i Bella Center om resistens overfor lægemidler

Udgivet Opdateret

Sammen med Indenrigs- og Sundhedsminister Sophie Løhde mødte Mary op til en vigtig global sag, der tager livet af mange mennesker hver dag.

De holdt hver sin tale ved konferencen ’Global Leaders Group event on Antimicrobial Resistance’ i Bella Center fredag eftermiddag.

Livet er bygget på

- Sundhed er det grundlag, som alle aspekter af livet er bygget på, og det er nøglen til at leve en tilfredsstillende og meningsfuld tilværelse. Men på trods af vores bedste indsats er vores helbred konstant truet af forskellige faktorer, og en af de væsentligste udfordringer, vi står over for i dag, er AMR eller antimikrobiel resistens, sagde Mary, der var en af hovedtalerne.

Ineffektiv behandling

Antimikrobiel resistens (AMR) opstår, når bakterier, vira, parasitter og svampe udvikler resistens over for lægemidler, som tidligere var i stand til at bekæmpe dem, og dermed gøre behandlingen mindre effektiv eller fuldstændig ineffektiv.

Sygdom og død

Efterhånden som AMR viser sig, bliver antibiotika og andre antimikrobielle midler ineffektive, og infektioner bliver svære eller umulige at behandle, hvilket øger risikoen for sygdomsspredning, alvorlig sygdom og død.

Problemet er så alvorligt, at der dør en person hvert 6. sekund i verden, oplyste Maltas vicepremiereminister Dr. Chris Fearne.

Kronprinsesse Mary og Sophie Løhde fungerede som de danske værter for en vigtig global konference om lægemidlers ineffektivitet.
Kronprinsesse Mary og Sophie Løhde fungerede som de danske værter for en vigtig global konference om lægemidlers ineffektivitet.
Powered by Labrador CMS