Maskerede mænd skyder efter bil

Maskerede mænd på knallert skød torsdag lige før midnat mod en bil i Odense.

Der blev torsdag aften affyret skud ved Rosengårdscentret i Odense. Foto: Google Street View.
Udgivet Opdateret

Fyns Politi modtog torsdag aften klokken 23.44 flere anmeldelser via alarmcentralen om, at der havde været skyderi i Odense på parkeringspladsen ved Rosengårdscentret omkring Gul Indgang. Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Vidneoplysninger gik ved anmeldelsen på, at der fra en knallert med to personer på, var blevet afgivet adskillige skud mod en mørk bil – muligt en Audi stationcar. Knallerten var kørt fra stedet ad Ørbækvej i retning byen mod byen.

Kort efter anmeldelsen fik en patrulje ved Vollsmose kortvarigt visuel kontakt med en knallert med to personer på. Knallerten forsvandt dog omkring Granparken.

Politiet har i timerne efter efterforsket og afhørt vidner på gerningsstedet. Der er angiveligt afgivet op til seks skud fra passageren på knallerten mod personbilen, hvorefter både bil og knallert hurtigt kørte fra stedet. Skuddene er afgivet på meget kort afstand – ganske få meter mellem bil og knallert.

De to personer på knallerten var ifølge vidner maskerede med skimasker, hvor der var huller til øjne og mund.

Ingen spor

Der er ikke fundet afskudte patronhylstre, glasskår eller andre rester fra bil, ej heller huller i bygninger/facade eller huller i asfalten. Der har heller ikke henvendt sig personer på Odense Univesitetshospital med skader, der kunne stamme fra episoden. Politiet har haft kontakt med flere Audi stationcars efter episoden – alle uden skader.

– Vi står igen med en anmeldelse om skyderi, hvor vi – udover vidneforklaringerne – ikke kan finde fysiske beviser på skyderiet, oplyser vagtchef Lars Chr. Thede i pressemeddelelsen.

– Det giver følgende muligheder: at der er skudt med en revolver, hvor hylstrene forbliver i tromlen, men kuglerne enten ikke har ramt noget eller sidder i bilen. Der er også den mulighed, at der er skudt med løse skud eller gasskud for at skræmme, og hvor de afskudte hylstre så også bliver i tromlen, oplyser vagtchefen videre.

Måske en del af bandekonflikt

Da der hverken er anholdt personer eller fundet beskadigede køretøjer, kan Fyns Politi ikke udtale sig om, hvorvidt hændelsen er et led i den verserende rocker/bandekonflikt, eller hvorvidt der er tale om et internt opgør af en art.

Som supplement oplyser Fyns Politi, at en knallert klokken 00.46 blev brændt af i en plantage på Bjerggårdsløkken i Seden. Knallert er helt udbrændt. Hvorvidt knallerten kan sættes i forbindelse med skudepisoden, vides ikke.

Powered by Labrador CMS