Massakre i Vestas: Flere hundrede medarbejdere fyres

Vestas massefyrer i Vestjylland.

Vestas vil fyre 350 ansatte på sin vingefabrik i Lem i Vestjylland. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse. Vestas præsenterede torsdag en spareplan som inkluderer fyringen af 1300 medarbejdere i Danmark. Blandt andet går det ud over Vestas Towers i Varde der lukker og sender 350 medarbejdere på gaden. ArkivFoto: Bo Amstrup/Scanpix
Udgivet Opdateret

Vindmøllegiganten Vestas planlægger at fyre 350 ansatte på sin vingefabrik i Lem i Vestjylland.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse onsdag morgen.

Ifølge selskabet vil fyringerne blive effektueret ved udgangen af 2016, og de sker som et led i at styrke selskabets konkurrenceevne gennem sin globale produktionsopsætning og forsyningskæde. På normalt dansk: Det kan produceres billigere i udlandet.

– Vores fleksible og skalérbare produktionsopsætning er fortsat et af de primære elementer i vores nuværende succes, og det er en forretningsstrategi, som vi vil følge fremadrettet.

– Det er aldrig nemt at tage afsked med gode kollegaer, men dette er desværre et nødvendigt skridt for, at Vestas kan forblive konkurrencedygtige i det globale marked, vi opererer i, siger Jean-Marc Lechêne, global produktionschef i pressemeddelelsen.

Vestas havde i omegnen af 21.900 medarbejdere globalt, hvor af knap 4600 var ansat i Danmark. Her af er 2400 ansat i produktionen.

– Det her betyder på ingen måde, at vi er ved at stoppe produktionen i Danmark. Det er stadig vores vigtigste marked, siger Morten Dyrholm, vicedirektør for marketing, kommunikation og public affairs i Vestas til Ritzau.

Powered by Labrador CMS