Matador-legende lider af uhyggelig sygdom

Lørdag fyldte den populære skuespillerinde Susse Wold 80 år. Nu er det kommet frem, at skuespillerinde lider af søvnapnø.

Susse Wold (tv.) lider af sygdommen søvnapnø. Det blev blandt opdaget af ægtefællen Bent Mejding (th.). KLIK VIDERE OG SE DE TYPISKE SYMPTOMER PÅ SYGDOMMEN. Foto: Scanpix.
Susse Wold (tv.) lider af sygdommen søvnapnø. Det blev blandt opdaget af ægtefællen Bent Mejding (th.). KLIK VIDERE OG SE DE TYPISKE SYMPTOMER PÅ SYGDOMMEN. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

I lørdags fyldte Susse Wold 80 år.

Nu er det kommet frem, at den kendte skuespillerinde gennem de seneste par år har lidt af sygdommen søvnapnø.

Det skriver BT, som citerer Susse Wolds nye erindringsbog “Bevægelse”.

Skuespillerinden opdagede, at hun lider af sygdommen i forbindelse med prøverne på stykket “Kærestebreve”, som hun fremførte med sin mand, Bent Mejding.

Sygdommen har gjort, at Susse Wold nu er tvunget til at sove med en maske på om natten, der hjælper hende med at trække vejret.

– Mange flere mennesker, end vi tror, lider af den sygdom. De fleste bryder sig bare ikke om at tale om det. Det bliver vi nødt til. Det er ikke noget at skamme sig over, skriver Susse Wold i sin erindringsbog ‘Bevægelse’ ifølge BT.

Trækker ikke vejret under søvn

Sygdommen giver sig ifølge Sundhed.dk udslag i, at man under søvnen holder lange pauser i vejrtrækningen. Det kan have stor indvirkning på kvaliteten af ens nattesøvn.

Der er forskellige grunde til, hvorfor søvnapnø opstår.

Ifølge Netdoktor kan det blandt andet skyldes, at man har medfødte indsnævringer i ansigtsskelettet – men det kan også skyldes hævede slimhinder i forbindelse med allergi.

I galleriet ovenfor kan du se de typiske symptomer på søvnapnø.

Powered by Labrador CMS