Megahit kostede instruktør seks tænder

Man bliver ikke automatisk rig af at instruere en gigantisk succes

Hwang Dong-hyuk, der her ses midt i billedet midt i instruktionen af Squid Game, fortæller, at man ingen bonus får af Netflix for at lave et megahit.
Hwang Dong-hyuk, der her ses midt i billedet midt i instruktionen af Squid Game, fortæller, at man ingen bonus får af Netflix for at lave et megahit.
Udgivet Opdateret

Filmmanden Hwang Dong-hyuk har opnået noget helt vildt.

Det er ham, der har skabt det dystopiske Netflix-drama Squid Game, der har gået sin sejrsgang verden over, hvori 456 personer, alle fanget i ekstrem gæld, spiller et spil, hvor den enlige vinder napper næsten en kvart milliard kroner, og hvor samtlige tabere dør. 

Instruktøren fortæller The Guardian, at arbejdet på serien har tjent ham godt, og at han ikke mangler noget. Det betyder dog ikke, at han er blevet ekstra belønnet for at levere en seersucces uden lige. 

- Netflix betalte mig det, de skulle ud fra den oprindelige kontrakt, siger han til The Guardian. 

En billig succes

Netflix vurderer, ifølge The Guardian, at serien har skaffet dem 4,4 millioner nye kunder, er blevet set af 142 millioner husstande, og at den har været 5,7 milliarder kroner værd for Netflix.

Det er uvist, hvor meget Hwang Dong-hyuk faktisk har tjent på at skabe Squid Game, men han fortæller The Guardian, at han har givet afkald på noget helt specielt, nærmere bestemt seks tænder. 

- Det var psykisk, mentalt og følelsesmæssigt drænende. Jeg blev ved med at få nye ideer og ændre på afsnit, mens vi optog dem, så mængden af arbejde blev flerdoblet, siger Hwang Dong-hyuk.

Fik en idé

Hwang Dong-hyuk fik ideen til Squid Game i 2009. Finanskrisen ramte hårdt i Sydkorea, hvorfra han kommer, og han og hans nærmeste kunne også mærke effekten af krisen. 

Han undslap virkeligheden ved blandt andet at læse tegneserien Battle Royal. Tegneserien er et af flere værker, der er blevet skabt på baggrund af bogen af samme navn, og i 2000 blev der skabt en særdeles blodig filmatisering, der ligeledes kaster deltagere ud i en kamp for liv eller død i et bizart spil. 

Hwang Dong-hyuk fortæller, at han genkendte sig selv i nogle af de karakterer, der er med i de tegneserier, han læste, og han overvejede, om han ville melde sig selv til et lignende show, hvis et sådant nogen sinde blev skabt i virkeligheden. 

- Jeg opdagede, at jeg, siden jeg er filmmager, kunne give mig eget besyv på denne type af historier, så jeg startede på et manuskript, siger Hwang Dong-hyuk. 

Siden indgik han en aftale med Netflix, og resten er, som man siger, historie. Serien blev en gigantisk succes, og spørgsmålet er nu, om der kommer en forstættelse. 

- Selvfølgelig snakker vi om det, og jeg overvejer det, siger Hwang Dong-hyuk til The Guardian.

Powered by Labrador CMS