Meget billigere: Vild besparelse på politiskole

Byggeri er justeret voldsomt ned uden at gå på kompromis med Rigspolitiets ønsker

Udgivet Opdateret

En licitation har givet så godt et resultat, at budgettet på politiskolebyggeriet i Vejle er blevet justeret voldsomt ned.

Det skriver Herning Folkeblad lørdag.

Budgettet er blevet 111 millioner kroner lavere, og det er sket, uden at nogen af Rigspolitiets ønsker er taget ud af projektet.

Licitationen på om- og tilbygningen i Vejle blev gennemført i efteråret, og den gav så godt et resultat, at budgettet nu er justeret ned fra 525 millioner til 441 millioner kroner.

Rasmus Jessing, chef for byggeri i Bygningsstyrelsen, vurderer, at det gunstige resultat er et udtryk for en skarp styring.

– Vores projektmateriale har haft en meget høj kvalitet, og vi har også fået det gransket eksternt, siger han til Herning Folkeblad.

Indvies i 2020

Sidste sommer godkendte Folketingets finansudvalg ellers et revideret budget på 525 millioner kroner. Det er nøjagtig samme beløb, som Bygningsstyrelsen i sin rapport fra 2015 vurderede et nybyggeri til at koste.

De to tal er dog ikke sammenlignelige, da der er sket en prisudvikling siden 2015, og fordi tallet fra dengang ikke medregnede de såkaldte særinstallationer – skydebaner og trænings-faciliteter, som i Vejle-budgettet udgør omkring 100 millioner kroner af prisen.

Rasmus Jessing fortæller til Herning Folkeblad, at tidsplanen indtil videre holder fint, så politiskolen kan tages i brug i slutningen af 2020.

Rejsegildet finder forventeligt sted i oktober.

I galleriet ovenfor kan du desuden se, hvilke krav der stilles til at blive optaget på politiskolen.

Powered by Labrador CMS