Meghan blander sig i Floyd-debat

Hertuginden af Sussex kom med både undskyldninger og opfordringer til elever på sin tidligere skole i Los Angeles.

Udgivet Opdateret

Nu blander også hertuginde Meghan sig i debatten om racisme og den brutale hændelse, der førte til afro-amerikanske George Floyds tragiske død.

Artiklen fortsætter under videoen

George Floyd døde under en anholdelse i Minneapolis, USA, den 25. maj. Efterfølgende er en betjent blevet sigtet for forsætligt manddrab og tre andre for at være medskyldige i samme forbrydelse.

I en video til elever på det gymnasium i Los Angeles, hvor hun selv har studeret, kalder Meghan hændelsen for både grusom og forfærdelig. Forinden forklarede hun, at hun var nervøs for, hvad hun skulle sige, men havde indset, at det mest forkerte ville være slet ikke at sige noget.

“For George Floyds liv betød noget og det samme gjorde Breonna Taylors, Philando Castiles og Tamir Rices,” sagde Meghan, der også nævnte navnene på en række andre sorte. Alle med den fælles skæbne, at de er kommet af dage i forbindelse med anholdelser.

Hun undskyldte også overfor de unge, at de er nødt til at vokse op i en verden ‘hvor disse situationer fortsat finder sted’.

”Jeg er ked af, at vi ikke har fået gjort verden til det sted, som I fortjener,” sagde Meghan følelsesladet.

Meghan refererede også til en af sine egne, tidligere lærere, der sagde, at man altid skal huske at sætte andres behov over sin egen frygt. Hun gjorde opmærksom på, at netop de ord har hjulpet hende med at holde sammen på sit liv.

”Jeg har tænkt mere på dem i den sidste uge end nogensinde tidligere,” tilføjede hun.

Meghan kom desuden ind på, hvordan mennesker og lokalsamfund nu står sammen i solidaritet for at ‘løfte og genopbygge’ samfundet, og at de studerende er del af denne bevægelse.

“Vi vil genopbygge og genopbygge og genopbygge, indtil samfundet er genopbygget. For hvis fundamentet bryder sammen, gør vi også,” sagde hun inden hun sluttede af med en lykønskning til eleverne:

“Jeg ønsker jer en kæmpe tillykke med i dag – starten på al den indflydelse, I vil få i verden som de ledere, vi alle så dybt har sukket efter.” 

Powered by Labrador CMS