Meldt til RKI? Politiet efterforsker en række mystiske sager om dårlige betalere

Midt- og Vestjsjællands Politi har den seneste tid efterforsket flere sager, hvor borgere fra Køge angiveligt er uberettiget meldt til RKI.

En række borgere i Køge er angiveligt havnet i RKI (Ribers Kreditinformation) på grund af andres beslutninger.Arkivfoto: CLAUS FISKER/SCANPIX
Arkivfoto: CLAUS FISKER/SCANPIX

Udgivet Opdateret

Det må gøre ondt at blive meldt til RKI. Men det må gøre mere ondt at blive meldt til RKI uden, at man har gjort noget forkert. Og det er angiveligt det, der er sket for en række borgere i Køge i den seneste tid.

Sagen bliver for tiden efterforsket af Midt- og Vestsjællands Politi, der endnu ikke kan gå så meget i detaljer med arbejdet. Sagen bliver dog en kende mere mystisk af, at selvsamme politikreds 17. november sendte en pressemeddelelse ud omhandlende det, der indledningsvist var det, hele sagen handlede om.

I den pressemeddelelse advarede politiet blandt andet om følgende:

“I løbet af november har flere borgere bl.a. i Køge modtaget et brev fra RKI med besked om, at de har oprettet et lån. Når borgeren ringer til RKI, så kender de ikke nødvendigvis borgeren i deres system.”

Sagen har ændret sig

Newsbreak.dk har siden 17. november forsøgt at få fat på en repræsentant fra politiet, der kunne udtale sig i detaljer om den gældende sag. Uden held. Og det kan blandt andet handle om, at sagen i den grad har ændret karakter, siden pressemeddelelsen blev sendt ud.

– Vi har i samarbejde med RKI prøvet at tjekke op på de breve og henvendelser, vi har set og hørt om. Og langt de fleste er ægte nok, fortæller Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi, til Newsbreak.dk.

Sagen er altså en ganske anden end oprindeligt antaget. Men det er stadig en politisag, og fra politiets side efterforsker man stadig.

– Humlen i det her, at borgerne ikke er bevidste om, hvorvidt de har oprettet et lån eller ej, fortæller Martin Bjerregaard.

Spørgsmålet er derfor, om nogle af de omtalte lån er blevet oprettet i folks navne, uden at de selv ved det. Og om de er blevet meldt til RKI uden skyld.

– Måske. Vi er ved at samarbejde med RKI omkring det her, siger Martin Bjerregaard.

Svindel eller dårlig hukommelse

Martin Bjerregaard fortæller, at man ikke kunnet konkludere, at der var tale om falske breve. Det kan til gengæld godt være, at et ikke nærmere specificeret antal borgere har optaget et lån og glemt det.

– Vi skal se nærmere på, om de har været udsat for noget svindel, eller om de har en dårlig hukommelse, siger Martin Bjerregaard.

Han kan endnu ikke sige, om sandheden er den ene, den anden eller en kombination.

– Vores indledende undersøgelser viser, at vi skal undersøge det her nærmere, siger Martin Bjerregaard.

Martin Bjerregaard har til Newsbreak.dk fortalt, at Midt- og Vestsjællands Politi barsler med en opdatering på den igangværende sag. En sådan forventes udgivet som pressemeddelelse i løbet af i dag, 23. november.

Vi har været i kontakt med RKI, der meddeler, at de er klar til at udtale sig i sagen, når Midt- og Vestsjællands Polit melder noget mere ud.

Powered by Labrador CMS