Mere end 300 års historie er forbi: Legendarisk kro lukker

Holdbi Kro på landevejen mellem Kruså og Aabenraa lukker med månedens udgang. Den har eksisteret i over 300 år, de seneste 37 som en del af A Hereford Beefstouw.

I mere end 300 år har Holdbi Kro haft åbent for forbipasserende på vejen mellem Kruså og Aabenraa. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
Udgivet Opdateret

I over 300 år har tørstige handelsrejsende, grænsesøgende sønderjyder og sultne mænd og kvinder fra nær og fjern kunnet holde ind ved Holdbi Kro på landevejen mellem Kruså og Aabenraa.

Men det er ved at være slut. Ved september måneds udgang lukker kroen, der siden 1981 har været drevet som en del af A Hereford Beefstouw-kæden, skriver JydskeVestkysten.

Det er nemlig ikke lykkedes Lars Damgaard, direktør i Aage Damgaard ApS, som driver ti Hereford-restauranter i Danmark, at finde en, der gider overtage kroen.

Og det ærgrer direktøren. For med sine 300 år på bagen er det et ganske specielt sted, siger han.

Drevet restauranten i 16 år: Det smerter

Nu lukker restauranten, og Aage Damgaard ApS vil forsøge at sælge bygningen.

Og hele situationen ærgrer Paul Loichtl, der har drevet restauranten de sidste 16 år.

– Vi elsker stedet, der er så smukt, og vi har virkelig brugt mange kræfter og timer på det. Efter det blev offentliggjort, at vi stopper, er der mange stamgæster, som er kommet forbi for at få et “sidste” måltid på A Hereford Beefstouw – Holdbi Kro. Jeg er selvfølgelig også ked af at være den sidste kromand på stedet efter 300 år, siger Paul Loichtl til JydkseVestkysten.

Paul Loichtl skal selv videre til nye udfordringer, da han skal drive Torvehallerne i Sønderborg.

Powered by Labrador CMS