Mette F. bøjer sig

Laver kovending midt i valgkampen

Udgivet Opdateret

Regeringen følger sine støttepartier Enhedslisten og De Radikale og åbner nu også for, at der kan igangsættes en undersøgelse af dele af FE-sagen, inden straffesagen er afsluttet.

Det siger justitsminister Mattias Tesfaye (S) i en skriftlig kommentar.

- Vi har absolut intet ønske om, at det skal tage længere tid end højst nødvendigt. Det er omvendt afgørende, at den igangværende retssag ikke påvirkes hverken direkte eller indirekte af politisk igangsatte undersøgelser, siger han.

- Hvis de hensyn kan sikres, så er vi åbne over for, at undersøgelsen kan igangsættes, før straffesagen er afsluttet. For os er det i sig selv vigtigt, at et bredt politisk flertal står bag rammerne, så forløbet ikke politiseres.

Først efter straffesagen

Socialdemokratiet har tidligere sagt, at sagen først skulle undersøges, når straffesagen var afsluttet, og dermed har regeringen altså skiftet holdning.

Mandag morgen er der på få timer sket et stort ryk mod en undersøgelse af dele af FE-sagen, hvor spionchef Lars Findsen i øjeblikket er hjemsendt, mens der er rejst en straffesag mod ham.

Han er sigtet for at lække statshemmeligheder.

Først EL - så R

Først på morgenen lød det fra Enhedslisten, at støttepartiet er åbne for en undersøgelse, hvis det ikke påvirker retssagen. Kort efter lød samme melding fra De Radikale, og nu bakker regeringen altså også op om en hurtig undersøgelse.

Også de blå partier vil have undersøgt sagen hurtigt, og dermed er der et massivt flertal for en undersøgelse, og det vil der med stor sandsynlighed også være efter et valg.

Har udgivet bog

For få dage siden udgav Lars Findsen i samarbejde med en journalist en bog, som fortæller den hjemsendte spionchefs version af forløbet.

Det er det, som har givet anledning til partiernes ønske om at få sagen undersøgt.

I bogen bliver det beskrevet, hvordan den forhenværende forsvarsminister Trine Bramsen (S) håndterede hjemsendelsen af ham og en del af ledelsen i Forsvarets Efterretningstjeneste.

Det har skabt tvivl om, hvorvidt hjemsendelsen var politisk motiveret.

Det afviser Tesfaye.

Powered by Labrador CMS