Mette F. reagerer på valgkrav

Inden den 4. oktober skal Mette Frederiksen udskrive valg, ellers vil De Radikale vælte regeringen

Udgivet Opdateret

Statsminister Mette Frederiksen (S) lytter til kritik fra Folketinget, men vil ikke kommentere De Radikales krav om valgudskrivelse inden den 4. oktober.

Det siger hun til TV 2.

- Jeg lytter selvsagt til kritikken fra Folketinget og ikke mindst vores parlamentariske grundlag, men når det kommer til valg, har jeg ingen kommentar, siger hun.

Klar opfordring

"Jeg vil klart opfordre til og forventer, at statsministeren udskriver valg efter sommerferien - og inden Folketinget mødes igen", skrev De Radikales leder Sofie Carsten Nielsen lørdag i et opslag på Facebook.

Mette Frederiksen nægter at kommentere på De Radikales valgkrav
Mette Frederiksen nægter at kommentere på De Radikales valgkrav

Efter Minksagen kræver støttepartiet De Radikale, at Mette Frederiksen udskriver valg, inden Folketinget træder sammen igen efter sommerferien.

Hvis det ikke sker, vil partiet stille et mistillidsvotum. Det betyder med andre ord, at De Radikale vil vælte regeringen.

"Ingen kommentarer"

TV 2, som har fanget statsministeren ved DGI's landsstævne i Svendborg, forsøger med flere spørgsmål at få hende til at forholde sig til kravet.

Hun bliver dog ved med at gentage, at hun ikke vil kommentere, hvornår der udskrives valg.

"Jeg er bange for, hvis stemningen fortsætter, at det vil splitte mange danskere i to store grupper. For eller imod en rigsret. Den splittelse er ingen af os tjent med", skrev Sofie Carsten Nielsen hun videre.

Powered by Labrador CMS