Mette F.: -Vil ikke tøve med at vælte Løkke

Mette Frederiksen slår fast, at hun ikke vil tøve med at vælte Lars Løkke som statsminister. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Socialdemokraterne har ikke til sinde at holde hånden under Lars Løkke Rasmussens (V) statsministertaburet.

Det fastslår partiformand Mette Frederiksen (S) fra talerstolen på Socialdemokraternes kongres, der afholdes i Aalborg i denne weekend.

»Vi vil ikke holde hånden under Lars Løkke Rasmussen. Vi vil holde hånden under Danmark,« siger S-formanden fra talerstolen i en sal fuld af knap 1.000 delegerede på Aalborg Kongres & Kultur Center lørdag eftermiddag.

Og hun høster højlydte bifald, da hun fastslår, at Socialdemokraterne ikke vil være blege for at vælte Lars Løkke Rasmussen, hvis Dansk Folkeparti, de Konservative eller Liberal Alliance skulle mist tilliden til ham.

»Der er fire borgerlige partier, der har ønsket Lars Løkke Rasmussen som statsminister. Mister bare ét af de partier tilliden til regeringen, tøver vi ikke med at vælte den,« siger Mette Frederiksen.

Der er allerede optræk til gnidninger internt i blå blok, efter S-formanden fredag meldte ud, at Socialdemokraterne ikke vil være med til at sænke topskatten. Det samme har Dansk Folkeparti erklæret.

Det er ellers et springende punkt for Liberal Alliance, at topskatten sættes ned med fem procentpoint – fra 15 til ti procent – og det er da også blevet nedfældet i regeringsgrundlaget.

Men forud for forårets forhandlinger om en skattereform står Socialdemokraterne stadig fast:

»Det er en dårlig idé at sænke topskatten. Det er faktisk så dårlig en idé, at vi ikke vil være med til det. Det er nu, vi skal holde fast,« siger Mette Frederiksen.

Powered by Labrador CMS