Mette Frederiksen får ny højrehånd

Mette Frederiksen. Foto: Facebook.
Udgivet Opdateret

Justitsministeriet har været uden topchef, siden departementschef Anne Kristine Axelsson sidste år blev forflyttet i kølvandet på Christiania-sagen.

Men nu har justitsminister Mette Frederiksen (S) fundet sin nye højrehånd. Det drejer sig om 42-årige Barbara Bertelsen, der i dag er vicedirektør i Moderniseringsstyrelsen.

»Jeg glæder mig meget til samarbejdet med Barbara Bertelsen, der har dyb faglig indsigt, solid erfaring i at samarbejde med aktører fra alle dele af samfundet og ikke mindst er en rigtig dygtig leder. Barbara Bertelsen har den kombination af juridisk spidskompetence og politisk forståelse, som regeringen har søgt hos en ny departementschef for Justitsministeriet,« siger Mette Frederiksen i en skriftlig kommentar.

»Der står mange vigtige opgaver for døren, ikke mindst det arbejde, der allerede er sat i gang med at styrke samarbejdet mellem Justitsministeriet og Folketinget. Jeg er overbevist om, at Barbara Bertelsen har de personlige egenskaber, der skal til for at være topchef for et ministerium med meget dygtige og dybt engagerede medarbejdere,« udtaler justitsministeren.

Den nye departementschef har en fortid som kontorchef i Justitsministeriet, hvor hun indledte sin karriere som fuldmægtig tilbage i 1998. Hun glæder sig til at vende tilbage til ministeriet.

»Jeg ser frem til at arbejde sammen med de ekstremt dygtige og dedikerede medarbejdere. I kke mindst ser jeg frem til at fortsætte arbejdet med at styrke ministeriets relationer til Folketinget og omverdenen i det hele taget,« siger Barbara Bertelsen.

Christinia-sagen kostede i 2013 daværende justitsminister Morten Bødskov (S) jobbet, efter det kom frem, at han havde løjet over for Folketingets Retsudvalg i forbindelse med udvalgets besøg på Christiania.

Efterfølgende blev daværende departementschef Anne Kristine Axelsson og afdelingschef Jens-Christian Bülow fritaget fra tjeneste, men de blev begge frifundet efter et tjenstligt forhør.

I november sidste år valgte regeringen imidlertid at degradere Axelsson til en stilling som departementschef i Kirkeministeriet.

Powered by Labrador CMS