Mette Frederiksen mødes med skyhøje forventninger

Mette Frederiksen, der i dag ventes valgt som ny formand for Socialdemokraterne. Foto: Henning Bagger/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Det socialdemokratiske bagland har store forventninger til Mette Frederiksen (S), der søndag ventes at blive kåret som ny partiformand.

Lokale fagbosser forventer især, at Mette Frederiksen vil levere varen, når det gælder et nyt dagpengesystem. Det skriver Jyllands-Posten.

»Jeg forventer da, at Socialdemokraterne nu vil sige det, de mener – og som vi også gerne vil høre: Nemlig, at en ændring af dagpengelovgivningen ikke kan laves inden for den nuværende økonomiske ramme. Der skal mere til,« siger Viggo Thinggaard, formand for LO Silkeborg, til Jyllands-Posten.

Den afgående formand, Helle Thorning-Schmidt (S), har sagt, at et nyt dagpengesystem ikke må koste mere end i dag. Men den linje bør lægges om, lyder det fra flere lokale LO-formænd, som Jyllands-Posten har talt med.

Kenn Andreasen, formand for LO i Mariagerfjord, siger til Jyllands-Posten, at den nuværende formand har »trukket partiet meget over i retning af konkurrencestaten«.

»Så jeg håber, at Mette Frederiksen kan være med til at trække os tilbage. Jeg håber på en kurs, som er knap så liberal,« siger Kenn Andreasen.

Mette Frederiksen ventes at blive valgt som partiets nye formand på en ekstraordinær kongres søndag klokken 14 i Falkonercenteret på Frederiksberg.

Powered by Labrador CMS