Mette F.s mand skaber drama

Mette Frederiksens mand, Bo Tengberg, står sammen med to andre bag dokudramaet "Anker", hvor Lars Ranthe indtager hovedrollen

Udgivet Opdateret

En dokudramaserie om socialdemokraten Anker Jørgensens liv og karriere er netop skudt i gang af TV 2 og Pipeline Production.

Det annoncerer TV 2 i en pressemeddelelse.

Serien tager udgangspunkt i det år, hvor Anker Jørgensen blev valgt som Danmarks statsminister tilbage i 1972 og følger ham frem til år 1979.

Udspringer af fascination

Bag dokudramaserien står blandt andre Bo Tengberg, som er gift med den nuværende socialdemokratiske statsminister, Mette Frederiksen.

- Idéen til "Anker" udspringer af en fascination af en tid i stor forandring. En tid, der byder på mange paralleller til vores nutid - med en ungdom, der kæmper for lige rettigheder og klima, en krig, der udløser oliekrise og inflation, samt et opbrud i det politiske miljø, fortæller instruktør Bo Tengberg i TV 2's pressemeddelelse.

De to andre instruktører er Søren Steen Jespersen og Troels Uhrbrand Rasmussen.

Statsminister Mette Frederiksen er gift med filmfotograf Bo Tengberg, som er med til at instruere dokudramaet 'Anker Jørgensen'. (Arkivfoto).
Statsminister Mette Frederiksen er gift med filmfotograf Bo Tengberg, som er med til at instruere dokudramaet "Anker Jørgensen". (Arkivfoto).

Vil møde flere politikere

Anker Jørgensen skal portrætteres af skuespiller Lars Ranthe, som spiller socialdemokraten i en turbulent tid, hvor han bliver statsminister, mister magten igen og senere genvinder statsministerposten flere gange.

I dokudramaet vil seerne også stifte bekendtskab med en række andre politikere fra Christiansborg. Blandt andre Erhard Jakobsen, Ritt Bjerregaard, Per Hækkerup og Svend Auken.

 Skabt fra arkivmateriale

Derudover skal Lisbet Dahl spille Ankers faster, Carla, mens Maria Rich spiller Anker Jørgensens hustru, Ingrid.

Seriens fortælling er blevet skabt gennem arkivmateriale og bygger på virkelige hændelser fra Anker Jørgensens liv, som er beskrevet i bøger, artikler og i hans egne dagbøger.

I tre afsnit

- Vi har foretaget en grundig research af både skriftlige og mundtlige kilder - fra Ankers politiske kolleger til hans efterladte, fortæller redaktionschef ved Pipeline Production Søren Steen Jespersen blandt andet i TV 2's pressemeddelelse.

Dokudramaserien "Anker" er i tre afsnit, og serien forventes at blive vist på TV 2 og TV 2-Play i starten af 2024.

Skuespiller Lars Ranthe spiller den tidligere statsminister Anker Jørgensen i den nye dokudramaserie 'Anker'. (Arkivfoto).
Skuespiller Lars Ranthe spiller den tidligere statsminister Anker Jørgensen i den nye dokudramaserie "Anker". (Arkivfoto).

ANKER JØRGENSEN

Anker Henrik Jørgensen blev født 13. juli 1922 i København som søn af kusk Johannes Albert Jørgensen og rengøringsdame Karen Marie Jørgensen. Allerede som toårig (1924) blev han faderløs og som femårig (1928) forældreløs, da forældrene døde af tuberkulose. Han voksede op hos sin faster, tobaksarbejderske Karla Marie Sofie Jacobsen (f.1890 – d.1975), og onkel, som var chauffør på Christianshavn.

Han blev elev på "Det Kongelige Vajsenhus" og gik i skole til 7. klasse. Så var han arbejdsdreng, bud og lagerarbejder på FDB's papirlager i Njalsgade på Islands Brygge kun afbrudt af værnepligt. Han tog præliminæreksamen på aftenkursus 1949.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS