Miljøministeren tog første spadestik til Fremtidens Renseanlæg

Miljøminister Kirsten Brosbøl tog “første spadestik” med en mini-graver.
Udgivet Opdateret

Fyrtårnsprojektet Billund BioRefinery går nu ind i byggefasen, og det blev i går markeret med et besøg af miljøminister Kirsten Brosbøl og en lang række nøglepersoner fra vandsektoren.

Med kyndig instruktion fra Billund Kommunes borgmester Ib Kristensen – som er entreprenør i det civile liv – tog miljøministeren “første spadestik” med en mini-graver for at markere starten på den fysiske realisering af Fremtidens Renseanlæg.

– Billund BioRefinary udstikker kursen for dansk miljøteknologi i verdensklasse. Det er projekter som dette, der giver genlyd ude i verden, og som kan gavne både miljø, eksport og fremtiden for danske arbejdspladser, sagde miljøminister Kirsten Brosbøl i forbindelse med besøget.

Fremtidens Renseanlæg bygges i et tæt partnerskab mellem miljøkoncernen Krüger A/S og det kommunalt ejede forsyningsselskab Billund Vand A/S. Det er et pilotprojekt med en ny, unik teknologi, der kombinerer rensning af spildevand og bioforgasning af organisk affald på en meget effektiv måde, så der blandt andet produceres tre gange mere energi, end anlægget bruger til rensning.

Projektet har allerede i år høstet internationale priser.

Powered by Labrador CMS