Millioner udsat for hackerangreb på Facebook: Sådan tjekker du om du er ramt

29 millioner er ramt af et hackerangreb på Facebook, men et nyt værktøj skal vise, om du er ramt.

Udgivet Opdateret

Det har været en hård måned for Facebook, da knapt 30 millioner mennesker har kunnet se, at deres profiler er blevet hacket. Men nu har den sociale medie-gigant frigivet et værktøj, der gør, at du kan se, om du er blevet hacket. Nederst på linket vil der være en blå boks, der uddyber om du er blevet hacket, samt hvad hackerne måske ved.

I godt halvdelen af alle tilfælde af den omfattende hacking er personfølsomme oplysninger som navn, alder, beskæftigelse med videre blevet opsnappet af hackere. Det forklarer Facebook på sin hjemmeside.

Foruden at se, om du er blevet hacket, så kan du også se, hvilke informationer som hackerne har fået om dig – hvis altså uheldet er ude.

Disse oplysninger er blevet hacket

15 millioner brugere fik hackerne adgang til to forskellige sæt informationer: navne og kontakter – det vil sige blandt andet telefonnumre og/eller e-mail-adresser. 400.000 af disse har dog også fået deres vennelister og opslag lækket.

Hos andre 14 millioner fik hackerne også adgang til andre detaljer såsom brugernavne, køn, sprog, status i forbindelse med fast forhold, religion, hjemby, nuværende adresse, fødselsdage, uddannelse, arbejde og de seneste 10 hjemmesider, som de havde besøgt.

Dem, der er blevet ramt af hacket kan i fremtiden opleve, at de er mere sårbare over phishing, advarer Facebook.

Som Newsbreak.dk tidligere har skrevet om, fik hackerangrebet på Facebook IT-eksperter til at anbefale, at man ændre sit password til det sociale medie.

Du kan se gode råd til, hvordan du laver et sikkert password i galleriet ovenfor.

Powered by Labrador CMS