Mindst to omkommet under orkans hærgen i Florida

Irma nærmer sig den amerikanske delstat med vindhastighed tæt på 200 kilometer i timen. Cuba slap nådigt. Følg udvikligen direkte i livebloggen nederst i artiklen.

Udgivet Opdateret

Mindst to mennesker er omkommet ved bilulykker i Florida i forbindelse med orkanen Irmas hærgen, oplyser politiet i den amerikanske delstat.

Orkanen gik ind over Florida med vindstød på over 200 kilometer i timen.

Lokale embedsmænd siger, at orkanens hærgen i nogle områder “er det værst tænkelige scenarie.”

– Jeg er dybt bekymret for Floridas vestkyst under orkanen, siger guvernør Rick Scott.

– Bed for os, siger han i et interview med tv-stationen ABC.

Orkanen, der gik ind over Florida tidligt søndag som en kategori 4 storm, har udløst en af de største evakueringer i USA’s historie. Det frygtes, at der vil ske ødelæggelser for milliarder af dollar.

Titusinder søgte tilflugt i beskyttelsesrum og særligt beskyttede centre, mens millioner af mennesker har befæstet deres hjem mod uvejret.

I alt er omkring 6,3 millioner mennesker omfattet af evakueringsplaner, som er udfærdiget af de amerikanske myndigheder. Indtil videre har en million mistet strømmen.

Har dræbt mindst 22 i Caribien

Orkanen er på vej op ad kysten ud til Den Mexicanske Bugt nær befolkningscentre som Tampa og St. Petersburg, rapporterer det nationale orkancenter, NHC.

Inden Irma nåede til Florida havde den kostet mindst 22 mennesker livet i Caribien. Lørdag bevægede den sig indover dele af Cuba. Træer blev revet op, tage blæst af og hoteller på landets bedst kendte turiststed, Varadeo, blev beskadiget, beretter avisen The Guardian.

I store dele af hovedstaden Havana slog myndighederne strømmen fra af sikkerhedsmæssige hensyn.

Omkring 10.000 personer nær havnepromenaden Malecon blev evakueret af frygt for oversvømmelser. Men mange cubanere åndede alligevel lettet op, da orkanens centrum, også kaldet øjet, passerede hen over den nordlige del af landet, skriver The Guardian.

Irma er den første kategori 5-storm, der har ramt Cuba siden 1932.

– Helt ærligt, jeg forventede, at det ville være værre. Jeg troede, at taget ville være væk, når jeg kom tilbage, siger en beboer i kystbyen Caibarien, mens han med en machete hakker grene af et træ, der er væltet foran hans hus.

Følg Ritzaus live-dækning er orkanen herunder:

Powered by Labrador CMS