Minister skrider ind over for store skoleklasser

Foto: Sergey Nivens/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Det er fuldstændig uacceptabelt, at et stigende antal folkeskoleelever går i klasser med 30 elever, selv om folkeskoleloven foreskriver, at der højest må være 28 elever i hver klasse.

Sådan lyder det fra minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby (V), der har informeret Folketinget om, at der bliver taget kontakt til de kommuner, der ikke overholder loven.

»Jeg synes, det er bekymrende, at der er sket en så stor stigning under den tidligere regering. Det er slet ikke acceptabelt, der er så mange elever i en klasse, når vi har lavet en lov, som siger 28 elever som udgangspunkt og 30 i særlige tilfælde. Derfor kommer vi også til at tage hånd om de kommuner, som ikke lever op til loven,« siger Ellen Trane Nørby og pointerer, at det er kommunernes ansvar, at folkeskolelovens krav om maksimale klassestørrelser overholdes:

»De kommuner, der ikke lever op til lovgivningen, vil blive kontaktet. Jeg synes, det er meget bekymrende, at nogle kommuner har så store klasser, men når det er sagt, så er der heldigvis også rigtig mange kommuner, som lever op til kravene og ligger et fint stykke under 28 elever,« siger hun.

Over 600 elever i klasser med over 30 elever

Flere end 600 af landets elever går i dette skoleår i klasser med over 30 elever sammenlignet med sidste år. Det viser tal fra Danmarks Statistik i et svar til Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg.

Ellen Trane Nørby slår fast, at selv om tallene stammer fra dengang, SR-regeringen havde magten, så finder hun det magtpålæggende at tage hånd om situationen hurtigst muligt.

»Som jeg har svaret Folketinget i et skriftligt svar, så vil der nu blive sat ind over for de kommuner, der ikke lever op til kravene. Når vi i ministeriet har gennemgået tallene, så vil vi tage kontakt til de kommuner, der ikke overholder loven,« siger Ellen Trane Nørby.

Powered by Labrador CMS