Mistænkte dobbeltmordere bliver bag tremmer

To mænd er sigtet for at stå bag ildspåsættelser og drab i henholdsvis Ruds Vedby og Vemmelev.

Udgivet Opdateret

Den 22. juni blev to mænd varetægtsfængslet i fire uger, fordi Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi formodede, at de havde været gerningsmændene bag to signifikante drab.

Efter 26 dage bag tremmer er to drabssigtede mænd på henholdsvis 34 og 42 år gået med til at få deres varetægtsfængsling forlænget.

Forlænget varetægtsfængsling

Torsdag udløber varetægtsfængslingen af de to mænd, og det er blevet tid til at vurdere, om mændene fortsat skal sidde varetægtsfængslet.

Den 42-årige og den 34-årige er frivilligt gået med til, at fængslingen forlænges. I den forbindelse er fængslingen for begges vedkommende blevet forlænget med fire uger.

Det oplyser efterforskningsleder og politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ritzau.

To drabssager

De to mænd sidder varetægtsfængslet for deres medvirken i henholdsvis brandstiftelse og mord i Ruds Vedby og Vemmelev.

For den 42-åriges vedkommende er det for sin rolle i brandstiftelse og drab i både Ruds Vedby og Vemmelev, mens den 34-årige kun er varetægtsfængslet for sin rolle i sagen fra Ruds Vedby.

42-årig erkendte

Ved grundlovsforhøret i sagerne ved Retten i Nykøbing Falster erkendte den ældste af de anholdte ifølge flere medier at have dræbt to ældre mænd og efterfølgende sat ild til deres boliger.

Den 34-årige nægtede sig derimod skyldig. Men han skulle have tilstået, at han har assisteret med at flytte liget i drabssagen fra Ruds Vedby.

Ældre mænd dræbt

Den ene sag handler om den 68-årige møntsamler Kiehn Andersen, der den 20. april blev dræbt i sit hjem i Ruds Vedby. Han blev stukket 15-20 gange i maven og var desuden blevet udsat for stump vold mod kroppen og halsen.

Efter drabet blev liget bragt til Blæsinge Grusgrav ved Slagelse, hvor det blev smidt i en sø.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Den anden sag handler om den 80-årige Poul Frank Jørgensen, som den 16. juni blev fundet blev dræbt i sit hjem på Slagelse Landevej i Vemmelev.

Han var blevet stukket ti gange i ryggen og havde også fået et stik i halsen, der skar halspulsåren over.

I forbindelse med begge drab blev der efterfølgende sat ild til ofrenes huse.

Særlig gruppe nedsat

Drabene på de to mænd havde så mange lighedspunkter, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi valgte at slå efterforskningen af dem sammen.

Politiet fik i de første døgn efter at have nedsat en særlig gruppe, der skulle se på sammenhængen mellem sagerne, godt 40 tips fra vidner.

Særligt kom de fleste henvendelser i sagen fra Vemmelev, hvor flere vidner var kørt forbi adressen på Slagelse Landevej, hvor den 80-årige blev fundet dræbt i et udbrændt stuehus.

Powered by Labrador CMS