MobilePay kan komme til at koste

Der kan på sigt komme gebyr på overførsler i betalingsappen MobilePay, siger den danske topchef til Børsen

Udgivet Opdateret

Lige nu er det ganske gratis at overføre penge til en ven via betalingsappen MobilePay. Men på sigt kan det komme til at koste penge.

MobilePays danske topchef, Claus Bunkenborg, åbner nemlig for at indføre gebyr på overførsler.

- Det er da oplagt at tænke på, at det, som du i dag ikke tager en pris for, kan man måske tage en pris for i morgen. Så selvfølgelig er det en mulighed, men ikke noget, der kommer i morgen, siger han til Børsen.

Prisen faldt

MobilePay blev lanceret af Danske Bank i 2013. I begyndelsen kostede det ifølge Børsen omkring en krone per overførsel.

Senere kom flere danske banker med som partnere uden ejerskab, og det fik prisen per overførsel til at falde markant til få øre.

Alligevel kom MobilePay ud af 2022 med et underskud på 342 millioner kroner ifølge Børsen.

Omkostninger steg

Det skyldes ifølge Claus Bunkenborg blandt andet høje omkostninger på det finske marked, hvor appen også er tilgængelig. Derudover har der været en stigning i omkostningerne til at bekæmpe hvidvask.

I starten af 2021 meldte Danske Bank ud, at tjenesten skulle fusioneres med lignende tjenester fra Finland og Norge.

Det endte dog kun med en fusion med den norske pendant Vipps. I dag hedder selskabet Vipps MobilePay og ejes hovedsaligt af de norske banker bag Vipps.

Danske Bank tjente 415 millioner kroner på salget af MobilePay. I dag ejer banken 27,8 procent af koncernen.

Nu skal det koste et gebyr, hvis du vil sende penge gennem appen.
Nu skal det koste et gebyr, hvis du vil sende penge gennem appen.

Et betalingskort via smartphone

Mobilepay er en applikation til betaling med betalingskort via smartphone udviklet af Danske Bank. Applikationen blev udgivet den 7. maj 2013, efter at Danske Bank havde afbrudt samarbejdet med de øvrige danske banker om en fælles løsning.

Mobilepay er en applikation til telefoner med styresystemerne iOS, Android og Windows Phone. Ved at downloade denne applikation, bliver man bedt om at tilknytte et betalingskort samt kontooplysninger til sit mobilnummer. Ved en overførsel indtastes et mobilnummer, som er tilmeldt systemet, hvorefter pengene overføres til denne konto, mens beløbet trækkes fra afsenderens kort.

Kilde: Wikipedia.

Powered by Labrador CMS