Mobilepay reagerer nu på ny svindelform med dette råd

Vi ved nu, hvordan svindlen fungerer.

Newsbreak.dk har tidligere omtalt en ny form for Mobilepay-svindel. Nu er Mobilepay klar med en reaktion på problemet. Foto: Peter Koch.
Udgivet Opdateret

Som Newsbreak.dk kunne fortælle tidligere søndag, har en ny form for Mobilepay-svindel set dagens lys. Da vi omtalte den nye form for svindel med Mobilepay første gang, forlød det dog på Fyns Politi, i hvilken politikreds der har været to tilfælde af den nye svindelform, at man faktisk ikke var helt sikker på, hvordan svindlen fungerede.

Newsbreak.dk har talt med Peter Kjærgaard, presseansvarlig ved Mobilepay, og han kan kaste lidt nyt over sagen, og samtidig aflive eventuelle konspirationsteorier blandt sidens læsere. 

– Det er en moderne form for kort-tricktyveri. Der er ikke tale om, at Mobilepay bliver hacket, og det har appen aldrig været, siger Peter Kjærgaard til Newsbreak.dk.

Han fortæller, at man hos Mobilepay ofte opdager, at der findes en ny form for svindel, der skal udnytte den populære app til at begå kriminalitet med.

– Det her er en snydemetode, der er i sin vorden, lyder det fra Peter Kjærgaard.

Lavpraktisk Mobilepay-svindel

Peter Kjærgaard ønsker ikke at komme specifikt ind på, hvordan den nye form for Mobilepay-svindel fungerer. Det er dog muligt at få en idé om, hvordan det hele hænger sammen ved at se på, hvad Fyens.dk skrev om sagen til at starte med.

– Der sker det, at folk henvender sig og fortæller, at de har penge på deres konto men ikke har dankort med. De spørger, om de kan få lov at overføre et beløb via Mobilepay til dem, de kontakter, mod at sidstenævnte så hæver pengene til dem. Hvis man så indvilliger i det, får man overført et mindre beløb, men der sker så det bagefter, at man får lænset sin konto, forklarer vagtchef ved Fyns Politi, Steen Nyland, til Fyens.dk. 

Peter Kjærgaard fortæller Newsbreak.dk, at de kriminelle kigger med, når deres ofre bruger deres telefon, og at det er vejen til at kunne fjerne penge fra folks kontoer.

– Vi har en rimelig klar idé om, hvordan det her foregår. Vi har en løsning klar, det er bare et spørgsmål om tid, før den bliver implementeret, lyder det fra Peter Kjærgaard.

Sådan undgår du svindlerne

Hans råd til de, der bruger Mobilepay, er at udvise samme form for forsigtighed, som man generelt gør med pengetransaktioner. Det betyder, at du ikke bør give andre mulighed for at kigge med, når du bruger din app.

Derudover handler det om at være klar over, at den nye form for Mobilepay-svindel findes.

– Anbefalingen er, som den altid har været. Send ikke penge til folk, du møder tilfædligt, og tag ikke imod penge fra folk, du ikke kender, siger Peter Kjærgaard.

Powered by Labrador CMS