MobilePay snart i de fleste supermarkeder

Foto: Colourbox.com (Modelfoto)
Udgivet Opdateret

Rema 1000 er ikke de eneste, der satser på MobilePay. Se her, hvornår dit supermarked lader dig betale med mobilen.

Fra første juni skal du blot huske mobilen, når du skal handle ind i Rema 1000. Men de konkurrerende supermarkeder er (stort set) i hælene på dem.

Hos Dansk Supermarked (Føtex, Bilka, Salling, Netto) var man faktisk de første til at indføre MobilePay, dog kun på forsøgsplan.

– Vi startede i sommeren 2014 med at indfører MobilePay i Starbucks-caféerne, der ligger i Bilka, Salling og Føtex. I marts i år indførte vi det så i nogle udvalgte Føtex og Bilka. Fra 18. juni vil det være tilgængeligt i alle Bilka. På den anden side af sommerferien, formentlig august, skulle det gerne være tilgængeligt i alle Føtex supermarkederne. De 461 Netto-butikker følger så trop i løbet 2015, siger pressechef i Dansk Supermarked, til Ritzau Fokus.

Coop Danmark gør klar til MobilePay

Hos Coop Danmark (Brugsen, Kvickly, Irma, Fakta) er man også ved at gøre klar til nye betalingsformer.

– For os har det været vigtigt, at det er en sikker måde at betale på, der ikke er forbundet med flere udgifter for hverken os eller kunderne. Vi tror helt sikkert på det, og man vil kunne betale via mobilen i vores butikker inden årets udgang. Hvornår det præcist bliver, ved vi ikke endnu, men det skal vi nok melde ud, siger informationsdirektør i Coop Danmark, Jens Juul Nielsen, til Ritzau Fokus.

Ser tiden an

Hos Dagrofa (Meny, Spar, Kiwi) er man knapt så klar i mælet. Her vil man stadig se tiden og udviklingen an.

– Lige nu overvejer vi de muligheder, der er på markedet, men vi har ikke taget nogen endelig beslutning om MobilePay endnu, men vi skal nok melde ud, når vi har, siger Markela Dedopoulos, kommunikationsdirektør i Dagrofa, til Ritzau Fokus.

Har man allerede MobilePay på mobilen, skal man være opmærksom på, at man skal have appen opdateret til version to, for at man bruge den i supermarkederne. Det skyldes, at man ikke selv skal taste beløbet ind, man ønsker at overføre.

I stedet vil der være en hvid boks installeret ved kassen. Her holder man sin mobil hen til. Når man får beskeden “afventer beløb” kan man begynde at pakke varerne. Når scanningen er færdig, dukker beløbet op på mobilen, som man så skal godkende.

MobilePay i danske supermarkeder

Bilka indfører systemet fra 18 juni.

Føtex har det i alle deres butikker i løbet af august.

Netto har MobilePay seneste ved udgangen af 2015

Kvickly, Irma, Fakta, brugsen indfører det ligeledes inden slutningen af 2015, men har en eksakt dato.

Kiwi, Spar og Meny overvejer stadig, hvornår de vil indfører det

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS